Voldtægtsforsøg i Hvidovre: Borgertip sikrer anholdelse

Offentliggørelse af overvågningsfoto gav pote. En 30-årig mand kræves nu fængslet for voldtægtsforsøg.

En 25-årig kvinde blev forfulgt og forsøgt voldtaget af en fremmed mand, da hun en sen nat i oktober var på vej til sit hjem i Hvidovre.

Vi vil gerne sige tak for den hjælp, vi har fået fra borgerne i sagen.

Henrik Hougaard, Københavns Vestegns Politi

Nu mener Københavns Vestegns Politi at have fået et gennembrud i sagen.

Det skete tirsdag aften, da man i samarbejde med Østjyllands Politi anholdt en 30-årig mand i et sommerhusområde i Østjylland.

- Der er tale om en rumænsk statsborger, der er bosat i Hvidovre, men som arbejder i København, siger politikommissær Henrik Hougaard fra Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry. 

Det var her på Oppegårdsvej i Hvidovre, at den 30-årige mand forsøgte at voldtage den 25-årige kvinde.

Manden sigtes for forsøg på voldtægt og blufærdighedskrænkelse. Han vil onsdag eftermiddag blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup med begæring om varetægtsfængsling.

Anholdelsen sker, efter at politiet mandag valgte at offentliggøre et overvågningsfoto af den mistænkte. Billedet er fra den bus, som både den 25-årige kvinde og manden kørte med den nat, voldtægtsforsøget fandt sted.

- Vi valgte at bringe billedet i håbet om, at offentligheden kunne hjælpe, og det var det, der førte til, at han i aftes blev anholdt.  Vi vil gerne sige tak for den hjælp, vi har fået fra borgerne i sagen, siger Henrik Hougaard til TV 2 Lorry.

Overfaldet fandt sted kort før klokken 4 om natten den 2. oktober.

Den 25-årige kvinde steg ved Dybbølsbro Station på bus 1A med retning mod Avedøre. Da kvinden cirka et kvarter senere steg af bussen ved Oppegårdsvej i Hvidovre, fulgte den mistænkte efter og udsatte hende for grov beføling.

Kvinden råbte dog op, og det fik manden til at stikke af.