Voldtægtsforsøg i Hvidovre: Borgertip sikrer anholdelse

Offentliggørelse af overvågningsfoto gav pote. En 30-årig mand kræves nu fængslet for voldtægtsforsøg.

En 25-årig kvinde blev forfulgt og forsøgt voldtaget af en fremmed mand, da hun en sen nat i oktober var på vej til sit hjem i Hvidovre.

quote Vi vil gerne sige tak for den hjælp, vi har fået fra borgerne i sagen.

Henrik Hougaard, Københavns Vestegns Politi

Nu mener Københavns Vestegns Politi at have fået et gennembrud i sagen.

Det skete tirsdag aften, da man i samarbejde med Østjyllands Politi anholdt en 30-årig mand i et sommerhusområde i Østjylland.

- Der er tale om en rumænsk statsborger, der er bosat i Hvidovre, men som arbejder i København, siger politikommissær Henrik Hougaard fra Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry. 

Det var her på Oppegårdsvej i Hvidovre, at den 30-årige mand forsøgte at voldtage den 25-årige kvinde.
Det var her på Oppegårdsvej i Hvidovre, at den 30-årige mand forsøgte at voldtage den 25-årige kvinde.

Manden sigtes for forsøg på voldtægt og blufærdighedskrænkelse. Han vil onsdag eftermiddag blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup med begæring om varetægtsfængsling.

Anholdelsen sker, efter at politiet mandag valgte at offentliggøre et overvågningsfoto af den mistænkte. Billedet er fra den bus, som både den 25-årige kvinde og manden kørte med den nat, voldtægtsforsøget fandt sted.

- Vi valgte at bringe billedet i håbet om, at offentligheden kunne hjælpe, og det var det, der førte til, at han i aftes blev anholdt.  Vi vil gerne sige tak for den hjælp, vi har fået fra borgerne i sagen, siger Henrik Hougaard til TV 2 Lorry.

Overfaldet fandt sted kort før klokken 4 om natten den 2. oktober.

Den 25-årige kvinde steg ved Dybbølsbro Station på bus 1A med retning mod Avedøre. Da kvinden cirka et kvarter senere steg af bussen ved Oppegårdsvej i Hvidovre, fulgte den mistænkte efter og udsatte hende for grov beføling.

Kvinden råbte dog op, og det fik manden til at stikke af.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik