Voldstrusler et stigende problem på CBS

Ansatte på CBS oplever i stigende grad at blive truet med vold. Universitet sætter nu ind overfor problemet.

En dårlig karakter eller et afslag på at komme ind på drømmestudiet kan få CBS-studerende så meget op i det røde felt, at de truer universitetets ansatte med vold. Konflikterne skaber usikkerhed blandt de ansatte, der nu får hjælp til at håndtere og forebygge trusler. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Fra 2012-2014 var der 17 angivelser om trusler om vold, viser den nyeste trivselsmåling fra CBS. 12 af truslerne var fra såkaldt 'ikke-ansatte' - en kategori, der dækker over 'studerende og andre'.

- Der er ofte mange følelser på spil, når de studerende for eksempel føler, de uretmæssigt har fået en lav karakter eller et afslag om at komme ind på drømmestudiet. Det kan være voldsomt at skulle håndtere for medarbejderne. Selv ganske få ubehagelige episoder kan sætte sig i kroppen på dem og gøre dem nervøse for, om det vil ske igen, og hvordan de skal håndtere det, siger HR udviklingskonsulent på CBS, Trine Madsen til Magasinet Arbejdsmiljø.

For at komme truslerne til livs vil CBS fremover registrere og analysere episoder, hvor ansatte er blevet truet, ligesom de vil give de ansatte bedre information om, hvad personalet skal gøre, når der har været en ubehagelig episode. Udsatte personalegrupper vil også blive undervist i at forebygge og håndtere truende adfærd og trusler om vold.

Personalet er desuden blevet undervist i teori om konflikthåndtering, ligesom ansatte har trænet let selvforsvar for at få mere selvtillid.

- At nedtrappe en konfliktsituation handler meget om at kunne rumme en del af de studerendes frustration og lytte til dem. For eksempel har vi lavet rollespil, hvor en af deltagerne spillede en frustreret studerende og en anden var en CBS-ansat, der skulle hjælpe, siger Trine Madsen til Magasinet Arbejdsmiljø og fortsætter:

- Det blev meget tydeligt undervejs, hvor svært det var for 'klageren' at holde fast i sin vrede, når vedkommende blev mødt af en medarbejder, der kunne bevare roen, lyttede og brugte konfliktnedtrappende sprog.

Indsatsen for at forebygge konflikter er en del af en bred indsats for at styrke det psykiske arbejdsmiljø på CBS. Kampagnens hovedområder er forebyggelse af stress og mobning.

Trine Madsen fra CBS understreger, at forholdet til de studerende generelt er rigtig godt. Grunden til at CBS sætter fokus på konflikthåndtering er, dels fordi der er sket en svag stigning i antallet af trusler om vold i de sidste tre trivselsmålinger, og dels fordi de berørte afdelinger har ønsket en forebyggende indsats mod trusler om vold.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Mandlige pædagoger

Forslag godkendt: Nu kan flere komme hurtigere gennem pædagoguddannelse

plejehjem.jpg

playLokker med højere løn: Kommune vil have flere ind på sosu-uddannelse

flodin1.jpg

playVirtuel undervisning saboteret med høj musik og porno

Cilla ellærling

playKvindelig elektrikerlærling med opråb: - Vi kan lige så meget, som mændene kan

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere