Voldsorgie: Stak offer i halsen og dumpede ham i brønd

Den såkaldte brøndsag fra Frederiksværk er lukket, efter en østeuropæisk trio er blevet idømt fængselsstraffe.

En 44-årig mand fra Frederiksværk blev den 30. juli 2016 udsat for et bestialsk og særdeles groft overfald.

Manden, som er rumæner bosat i Danmark, blev overfaldet i sit hjem i Frederiksværk, hvor han blev tævet, frihedsberøvet, truet på livet, berøvet og bagbundet.

quote Det svarer til en film i tv, hvor folk bliver aflivet af mafiaen. Det er ualmindeligt groft

Kenn Jørgensen, senioranklager hos Nordsjællands Politi

Herefter blev han slæbt til et øde sted, hvor han blev stukket i halsen og ansigtet fire gange med en kniv, før han blev dumpet og efterladt i en lukket brønd. 

Sagens eksakte karakter er kommet frem i løbet af otte retsdage ved Retten i Hillerød, hvor sagen er blevet rullet op i forbindelse med straffesagen mod de tre nu dømte gerningsmænd.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Sagen er tidligere blevet omtalt som Brøndsagen, på grund af dumpningen af offeret i en brønd. Ifølge senioranklager Kenn Jørgensen fra Nordsjællands Politi, var omstændighederne omkring sagen "meget grove".

- Det svarer til en film i tv, hvor folk bliver aflivet af mafiaen. Det er ualmindeligt groft. Derfor mener jeg, at vi skal op over seks år, og det skal retten tage stilling til, sagde Kenn Jørgensen ifølge avisen.

Den 44-årige rumæner formåede, mod alle odds, at komme op af brønden selv, hvorefter han tilkaldte hjælp.

De tre østeuropæere fra Tjetjenien og Moldova blev alle kendt skyldige i forsøg på manddrab, legemsangreb af særlig farlig karakter og frihedsberøvelse. 

Strafudmålingen lød på fængselsstraffe på henholdsvis syv, syv og seks år, ligesom alle tre blev idømt permanent udvisning af Danmark, skriver Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik