Voldsomt vejr rev badebro fra hinanden

Det kan ikke garanteres, at en ny står klar inden næste badesæson skydes i gang 2020.

Den vestlige badebro i Gilleleje Strandbakker står ikke mere.

Det sørgede det kraftige blæsevejr, som drev ind over Danmark i søndags for. Naturens kræfter rev simpelthen den gamle træbadebro fra hinanden, så der nu kun er nogle pælestumper tilbage at se.

Det er foreningen Selskabet Gilleleje Strandbakker, der ejer den nu ødelagte bro.

quote Det er vi rigtig kede af, for vi er jo friviligt organiseret og har ikke bare penge til at opføre en ny.

Kurt Husum Larsen, formand for Selskabet Gilleleje Bakker

Broen plejer at blive pillet ned i midten af september, når badesæsonen er slut, da den ikke kan tåle en vinterstorm, for så at blive sat op igen, når badesæsonen vender tilbage. Men det blev den ikke, inden den blev revet itu af bølgerne.

- De sidste 14 dage har vejret simpelthen været for dårligt til, at vi har kunne udføre den tidsplan. Og så kom den her storm, som blæste hele broen væk, Det er vi rigtig kede af, for vi er jo friviligt organiseret og har ikke bare penge til at opføre en ny, siger Kurt Husum Larsen, der er formand for Selskabet Gilleleje Bakker.

Ønske om helårsbro

Foreningen har i et stykke tid kæmpet for at få skiftet broen, da den havde set sine bedste dage, og man var ærgerlig over at skulle pille den ned hvert år.

Derfor vil man bygge en helårsbro, der ikke skal pakkes sammen mellem badesæsonerne, og som kan være til gavn for vinterbadere.

 
 
Foto: Jannik Rasmussen

Den løsning har man allerede lavet tidligere på året med den østlige badebro i den anden ende af Gilleleje Strandbakker.

- Vi har søgt tilladelse hos Kystdirektoratet om at få lavet den vestlige badebro til en helårsbro og er begyndt at samle penge ind. Men det er jo ærgerligt, at badebroen nu er gået i stykker, hvis ikke vi når at samle penge ind til en ny, inden det bliver badesæson igen, siger Kurt Husum Larsen.

Sådan ser badebroen ud her to dage efter den kraftige blæst søndag.
Sådan ser badebroen ud her to dage efter den kraftige blæst søndag.
Foto: Kurt Husum Larsen

Derfor står man nu i den situation, at der risikerer ikke at være nogen vestlig badebro i Gilleleje Strandbakker, når badesæsonen 2020 skydes i gang. 

Man vil nemlig ikke begynde at indsamle penge til at bygge en imidlertidig bro, der skal udfylde hullet, mens man venter på at kunne opføre en helårsbro.

- Vi har tid endnu, men en helårsbadebro koster over en halv million kroner. Hvis vi ikke når at få en tilladelse og få samlet nok penge ind, så står der ikke en bro der til næste badesæson. En imidlertidig bro, der er forsvarlig, vil koste mellem 100.000 og 150.000 kroner, og det vil være spild af penge, når vi forhåbentlig skal have en helårsbro, siger Kurt Husum Larsen.

Ifølge formanden har man kontaktet Kystdirektoratet for at høre, om de kan fremskynde deres sag.

Den proces besværliggør også finanseringen af en helårsbro, da man i foreningen ikke ønsker at søge midler hos en masse fonde, inden man har en godkendelse.

Mere stormvejr på vej

Søndagens blæsevejr var det kraftigste i Danmark i et halvt år, skriver TV 2 Vejret. Ikke siden 17. marts har man målt så høje middelvinde.

 
 
Foto: Kurt Husum Larsen

Tirsdag får man endnu en gang efterårsvejret at mærke i Nordsjælland, og her kan vejret godt blive voldsommere, end det var søndag.

Her kan man nemlig opleve vindstød op af stormstyrke, oplyser TV 2 Vejrets meteorolog Jens Ringgård til TV 2 Lorry.

Det betyder, at vindstødene kan ramme 24,5 m/s.

- Så havetrampoliner og havemøbler kan godt få sig en flyvetur, siger Jens Ringgård.

De kraftige vindstød vil komme sammen med regnbyger. Når regnen falder, vil temperaturen også falde ned til syv til otte grader.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik