Voldsom mand mister livet under anholdelse

En mand er død i politiets varetægt under en anholdelse i et butikscenter i Ballerup. Manden blev lagt i håndjern, men mistede bevidstheden.

En voldsom mand mistede torsdag eftermiddag livet, da han blev lagt i håndjern under en anholdelse i Ballerup. Det fortæller pressetalsmand Lars Andersen fra Københavns Vestegns Politi.

Manden gik angiveligt amok i et butikscenter i Ballerup kort efter klokken 16.00, og da politiet nåede frem, var nogle borgere ved at passivisere manden. Betjentene gav ham håndjern på, men derefter mistede han bevidstheden.

Betjentene fjernede igen håndjernene og ydede førstehjælp, mens der blev ringet efter en ambulance. Ambulancepersonalet og en læge forsøgte også at redde manden, men uden held.

Sagen er nu overdraget til Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn. Det er normal procedure, når personer dør i politiets varetægt.

Derfor har vi ikke yderligere kommentarer i sagen, siger Lars Andersen.

Statsadvokat Kim Christiansen oplyser, at en af hans medarbejdere allerede er i gang med efterforskningen. Men der kommer formentlig først en udtalelse i løbet af fredagen.

/ritzau/