Voldsepisode i Serie 4-kamp: Spiller får to års karantæne

Et overfald i en Serie 4-fodbodkamp mellem Tikøb og Kokkedal BK koster nu en spiller fra Kokkedal BK to års karantæne fra fodboldbanen.

Efter at have nikket en modspiller en skalle under en Serie 4-kamp, har en fodboldspiller fra Kokkedal BK fået karantæne og er blevet udelukket fra alt fodbold i to år. Kokkedal BK er derudover som klub blevet tildelt en bødestraf på 2500 kroner, for at bringe fodboldspillet i vanry.

Sådan lyder afgørelsen fra DBU Sjællands disciplinærinstans.

- Disciplinærinstansen finder, at det er en skærpende omstændighed, at den pågældende spiller fra Kokkedal BK, ifølge dommerens indberetning, tager tilløb i situationen for derved at kunne nikke skallen med større kraft, står der i afgørelsen.

For det der skulle have været en helt almindelig serie 4 fodboldkamp mellem Kokkedal og Tikøb i Nordsjælland endte som en sag for både DBU Sjælland og for politiet.

En tur på skadestuen

I august fortalte vi om episoden, der skete i en Serie 4-kamp mellem Tikøb og Kokkedal BK. Efter 21 minutter måtte en af Tikøbs spillere på skadestuen og få ni sting, efter modstanderen havde nikket ham en skalle. Det var dog ikke den eneste grove behandling i den kamp.

- Der har været både albuer, tacklinger med knopperne forrest, knytnæveslag i siderne, nive, ja, alt hvad du kan finde på af dumme og svinske tricks. Vi har flere spillere, der har fået mén efter kampen, sagde Tikøbs træner, Mikkel Landergren, til TV 2 Lorry.

Ifølge Tikøb-træneren, så var det ikke første gang, at der er sket voldelige episoder på Kokkedals hjemmebane.

- De har flere sager liggende i DBU. Jeg har snakket med flere af de lokale klubber, og de har samme oplevelse af holdet, sagde han til TV 2 Lorry.

Lader det være op til fagkundskaben

Ifølge DBU Sjællands formand, så tages sager med vold og trusler alvorligt. Han tilføjer dog også, at han vil lade det være op til fagkundskaben i det uafhængige disciplinære system at vudere, om der er behov for yderligere værktøjer til at bekæmpe vold og trusler i fodbolden.

"Vi må løbende overveje, om vi skal udvikle nye redskaber i vores disciplinærarbejde for at bekæmpe vold og trusler på banen, men det overlader jeg trygt til vores uafhængige disciplinære system at forholde sig til. Det er dem, der har den dybe faglige viden og indsigt i de konkrete sager, og derfor også bedst dem der kan vurdere om de har redskaber nok", siger Ole Jacobsen, formand for DBU Sjælland.

Gerningsmanden er blevet politianmeldt for overfaldet. Sagen ligger hos Nordsjællands Politi, som skal vurdere, hvorvidt der er grundlag for at tiltale manden for vold.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik