Voldsanmeldelser eksploderet: Flere melder overfaldsmand til politiet

Antallet af anmeldelser om vold er steget markant de seneste fem år.

Slag, spark og knytnæveslag. Det er nogle af de episoder, flere og flere melder til politiet.

I de sidste fem år er antallet af anmeldelser om vold steget med 60 procent og var sidste år på godt 27.000 anmeldelser. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver DR P4 København.

Et af de steder man har set en stor stigning i voldsanmeldelser er i Region Hovedstaden.

I Offerrådgivningen er man dagligt i tæt kontakt med voldsofrene. Her mener man, at stigningen kan være udtryk for, at folk er blevet bedre til at anmelde de voldelige episoder. 

- Der er mere fokus på vold, også i medierne, og det gør, at der bliver større opmærksomhed omkring at anmelde vold, siger offerrådgiver Bodil Kofoed til DR P4 København.

Og det bakkes op af både Københavns politi.

- Vi er generelt blevet bedre til at anmelde disse forhold. Det gælder også på skoler og institutioner, at tolerancegrænsen er blevet lavere end førhen, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Riad Tolba til DR P4 København.

I Det Kriminalpræventive Råd er man enige i, at borgerne er blevet bedre til at sige fra overfor vold. For dykker man ned i tallene, er omfanget af vold og overfald ikke steget, det er nærmere faldet en smule. 

- Det tyder nærmere på, at folk er blevet mindre tolerante overfor vold og derfor anmelder det, end det betyder, at vi er blevet mere voldelige, siger analytiker i Det Kriminalpræventive Råd, Ingrid Soldal Eriksen.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik