Voksne råber ad skolepatruljer: I dag blev de hyldet som hverdagens helte

Selv om hver tredje skolepatruljeelev har haft en dårlig oplevelse, bliver børnene ved med at melde sig til tjenesten. I dag blev de hyldet i Tivoli.

En undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring blandt 987 skolepatruljeelever i hele landet, viste for nylig, at en tredjedel af børnene inden for det seneste år har oplevet ubehagelige episoder, når de hjælper de mindste skoleelever med at krydse vejen sikkert på vej til skole.

Der bliver fra voksne trafikanter råbt skældord mod børnene, der bliver rakt fuck-finger, og der er tilfælde med bilister og cyklister, der blæser højt og helligt på stopsignaler.

Men onsdag havde piben en helt anden lyd, da 5000 støjende skolepatrulje-elever tog turen ind til Tivoli for at lade sig hylde som nogle af hverdagens helte af både politiet og Rådet for Sikker Trafik.

Meget positivt

- Det er meget positivt, at så mange børn frivilligt vil møde op hver dag for at hjælpe de yngre klassekammerater gennem morgentrafikken ved skolerne. Skolepatruljernes arbejde gør det også mere trygt for forældre at sende deres børn ud i trafikken. Den indsats fortjener et stort skulderklap, siger Jakob Skov Øllgård, konsulent i Rådet for Sikker Trafik.

På trods af de mindre sjove episoder, der sker ude på vejene, så er tjansen som skolepatrulje ret populær blandt eleverne. 

På tre ud af fire skoler står børnene nærmest i kø for at blive skolepatrulje, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Lærerstandens Brandforsikring.

FAKTA OM SKOLEPATRULJEN

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Kystbanetog

playForringelser på Kystbanen - nordsjællandske borgmestre frustreret

20190131-162034-L-1920x1281we

Udiplomatisk parkering: Her er ambassaderne med flest ubetalte parkeringsbøder

lyskryds

Radikal byrådskandidat: Trafiklys skal have kjole og langt hår

Øresundstunnelen vanvidsbilisme

playMinister garanterede kontrol med vanvidsbilisme i Øresundstunnelen – men et år senere er intet sket

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere