VM i SUP rykker fra Fiji til Københavns råkolde kanaler

For første gang bliver VM i Stand Up Paddle afholdt i Europa. 300 deltagere skal konkurrere i København.

Operaen i København er i weekenden kulisse for verdensmesterskaberne i Stand Up Paddle – eller SUP som det hedder i folkemunde. Her gælder det om at padle sig frem stående på et bræt.

Klik her og bliv klogere på sporten i TV 2 Lorrys serie Aktivt Vand.

Det er ikke bare første gang, mesterskabet bliver afholdt i Europa, det er også det største nogensinde.

Og så er omgivelserne også ret unikke. Tidligere er det blevet afholdt på bounty-destinationer som Fiji og Mexico, mens det i København foregår i de råkolde kanaler.

En lokal vandentusiast, Jakob Færch, har været med til at kæmpe for at udbrede sporten herhjemme og for at få VM til Danmark. 

- Det her er en fed motionsakvitet det med at være i naturen og i vandmiljøet og så få det midt inde i hovedstaden, midt i byerne her som det er i københavn, Jakob Færch, formand for Dansk Surf og Rafting Forbund. 

Havnerundfart på 20 kilometer

300 deltagere fra 50 nationer vil dyste i det københavnske VM.

I morgen er der åbningscermoni ved Operaen, og så er der dyst i to discipliner i løbet af lørdag og søndag. En af disciplinerne er en virkelig styrkeprøve, hvor det gælder om at padle sig 20 kilometer gennem Københavns stillestående havnevand forbi både Amalienborg og Den Lille Havfrue.

Efter weekenden vil hele VM-festen fra 5.-10. september rykke til det såkaldte Cold Hawaii i Thy, hvor der vil blive dystet i endnu flere SUP-discipliner.

Kombinationen af København og Thy har givet mesterskaberne navnet Copencold Hawaii. 

Vil du selv padle som en VM-atlet?

I morgen mellem 09:30-13:00 er der ved eventet Copenhagen SUP Crossing mulighed for selv at prøve kræfter med at padle VM-ruten gennem Københavns Havn. Det noget, man normalt ikke kan få lov til at sikkerhedsmæssige årsager. Man kan padle fra 2,5 til 15 kilometer.

I løbet af weekenden kan man også prøve yoga på et SUP-board eller spille SUP-polo.

Og hvis man ikke er en vandhund:

Er du ikke frisk på en tur i havnen, kan du i stedet kaste dig over boderne med mad fra det nordjyske. I Smag Thy-teltet kan du smage på mad fra Thy og Mors. Smag Thy-teltet ligger ved den nye bro til Papirøen for enden af Havnegade.

Og så kan du lørdag klokken 13:00 få rigtig Thy-stemning, når der er fiskeauktion – præcis som det foregår på Hanstholm Fiskeauktion hver morgen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik