VM i cykling lukker København

Spring på jernhesten eller find klippekortet frem til bus, tog og metro. Sådan lyder beskeden fra Københavns Kommune til borgerne, der mellem 15. og 25. september får fornøjelsen af, at cykelrytternes verdenselite spurter rundt i og omkring den danske hovedstad i forbindelse med VM i cykling.  Det skriver Politiken

Sportsbegivenheden forventes at tiltrække 200.000 tilskuere og 400 millioner tv-seere. Og ud over et landevejsløb vil der flere dage i træk være enkeltstart med start og mål på Rådhuspladsen. Ruten går rundt om indre by og ud på Østerbro og begyndelsen af Hellerup.
Løbsruten afspærres, og det kommer ifølge kommunen til at ramme 60.000 bilister. Miljø- og teknikborgmester, Ayfer Baykal (SF), »erkender blankt, at det bliver besværligt«: »Det er første gang, vi har lavet så stort et arrangement overhovedet, så alle holder vejret. Vi kommer til at udfordre bilisterne, så jeg vil appellere til, at man tager den kollektive trafik«, siger hun til Politiken.
Både hun og kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), mener dog, at besværet opvejes af markedsføringsværdien.
»Vi ville gerne have, at det blev kørt inde i centrum, så vi får sendt et klart signal og flotte billeder rundt i hele verdenen, hvor vi viser det bedste frem«, siger Allerslev til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik