Visitationszoner forlænges: Skydevåben og knive bringer liv i fare

Visitationszonen i København forlænges, da der i det offentlige rum er "anvendt knive og skydevåben, med nærliggende fare for persons liv."

Når visitationszonen i København udvides i dag, torsdag, sker det for femte gang.

I dag har politidirektøren i København besluttet, at visitationszonen forlænges.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Læs også Person dræbt af knivstik: Flere opgange afspærret

Forlængelsen betyder, at politiet fortsat har mulighed for at kropsvisitere personer, der befinder sig i visitationszonen. 

Visitationszonen gælder på og omkring Nørrebro i København og forlængelsen skyldes en vurdering af, at borgere fortsat er i fare på grund af våben og konflikter i det offentlige rum.

"Baggrunden for beslutningen om forlængelse af visitationszonen er flere episoder, hvor der i det offentlige rum er anvendt knive og skydevåben, med nærliggende fare for personers liv. Skyderierne relaterer sig formentlig til en konflikt mellem personer med tilknytning til registrerede bandegrupperinger", står der blandt andet i pressemeddelelsen.

Læs også 11 personer fængslet i svindelsag om 440 millioner

Ifølge Københavns Politi er formålet med visitaionszonen at skabe tryghed for borgerne i området, for at sikre, at personer ikke bærer eller besidder våben. 

Den femte forlængelse af visitationszonen gælder til den 26. oktober 2017 klokken 12.

På kortet herunder kan du se, hvor stor visitationszonen er.

Visitationszonen i Københavns Politikreds er blevet forlænget til den 26. oktober 2017. Foto: Københavns Politi / Presse