Visitationszone i København: Her tjekker politiet for våben

Københavns Politi har efter flere voldelige episoder indført visitationszone i Nordvestkvarteret. Se her, hvor politiet kan tjekke for våben.

Skyderier, knivstik og en molotovcocktail er hovedårsagen til, at Københavns Politi nu indfører en visitationszone i Københavns Nordvestkvarter.

Det står klart efter politiets pressemøde foran Københavns politigård i dag.

quote Det er på grund af de skudepisoder og knivstik, som vi har set de seneste dage

Allan Nyring, ledende politiinspektør Københavns Politi

Her fortalte Allan Nyring, der er ledende politiinspektør hos Københavns Politi, at politikredsen har valgt at indføre en visitationszone i København.

- Det er på grund af de skudepisoder og knivstik, som vi har set de seneste dage, siger han til TV 2 Lorry.

I et orienteringsbrev fra Bispebjerg Lokaludvalg fremgår det desuden, at politiet har fokuseret på en hændelse, hvor en 'molotovcocktail-lignende genstand er blevet kastet mod AKB's ejendomskontor på Tuborgvej 249'.

Visitationszone skal skabe tryghed

Politiet ved endnu ikke om der er tale om banderelateret kriminalitet, men visitationszonens primære formål er, at skabe tryghed for borgerne i området.

"Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre at personer ikke bærer eller besidder våben", står der blandt andet i den pressemeddelselse, som Københavns Politi har udsendt.

Når politiet indfører en visitationszone, sker det i henhold til § 6 i loven om politiets virksomhed.

Konkret betyder det, at politiet nu kan endevende tasker, tjekke lommer og kigge indenfor i din bil, uden at der foreligger en begrundet mistanke.

Overborgmester: Nødvendigt at sende klart signal

Ifølge Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er det fuldt ud acceptabelt, at politiet griber ind med en visitationszone.

quote Jeg bakker fuldt op om, at politiet nu sætter hårdt ind over for de unge

Frank Jensen, Københavns overborgmester

- Jeg bakker fuldt op om, at politiet nu sætter hårdt ind over for de unge. Skyderier og andre alvorlige kriminelle handlinger vil vi ikke se i Københavns gader, siger han i en kommentar til Ritzau.

Overborgmesteren mener desuden, at visitationszonen er en nødvendighed - også selvom beboerne i området kan føle sig generet.

- Det er nødvendigt at sende et klart signal til de unge om, at det her er en adfærd, vi ikke accepterer, og at man bliver straffet, hvis man bærer rundt på våben, siger borgmesteren.

Se på kortet herunder, hvor visitationszonen rammer. Politiet oplyser, at zonen indtil videre er gældende i en uge fra 5. til 12. oktober.

Visitationszonen i Nordvest, som Københavns Politi netop har oprettet.
Visitationszonen i Nordvest, som Københavns Politi netop har oprettet.
Foto: TV 2 Kosmopol

Københavns Politi indkredser området således:

Området ligger under postnummeret 2400 NV, men følger ikke slavisk vejene:

Starter i det nordvestlige hjørne ved Høje Gladsaxe Vej og følge Utterslev moses nordlige og vestlige grænse tværs over Grønnemose Alle.

Derpå tværs over mosen til Dunhammervej - Rødkløvervej - Ved Renden - Over det grønne område til banelegemet.

Følger banelegemet mod syd og svinger mod øst og følger arealet mellem Lundedalsvej og Ellemosevej til Tuborgvej.

Tuborgvej langs banelegemet ned til og med det bebyggede område sydligst og vest banelegemet.

Tværs igennem Lersøparken til Tagensvej.

Tværs over Tagensvej og tværs gennem Mimersparken til Frederikssundsvej.

Krydser Frederikssundsvej nord om Nørrebro Station og fortsætter og krydser Nordre Fasanvej, hvor der svinges mod syd.

Følger Nordre Fasanvej på vejens vestlige side og ved Glentevej svinges mod øst til et lille afgrænset område, hvorpå grænsen fortsætter mod sydvest til Hillerødgade/Nattergalevej.

Derpå mod syd - over Bispeengbuen og mod sydvest - krydset Borups Alle - mod vest til området ved rabarbervej, hvorpå mod sydvest over banelegemet til lige nord for Godthåbdsvej. Følger Godthåbsvej på østlige side til umiddelbart syd for Bellahøjvej.

Bellahøjvej følges på østlige side til et område ved Utterslevvej, hvor der skrånes mod nordøst over til vest for Borups Alle.

Borups Alle følges på vestlig side og der svinges skråt mod nordvest til Bellahøjvej og Utterslevvej.

Mod nordvest langs Hareskovvejs nordlige side og svinger mod nord mellem Hyrdevangen og Dyblandsvangen til Skolevangens nordlige side.

Mod vest mod Hareskovvej og derpå nordpå på Hareskovvejens østlige side - over Mosesvinget og videre på højre side ad Hillerødmotorvejen til udgangspunktet ved Høje Gladsaxe vej.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik