Vision: Vallensbæks borgmester vil løse støjproblemer

De næste fire år skal Henrik Rasmussen styre Vallensbæk. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

2018 markerer starten på nogle spændende år i Vallensbæk. En ny kommunalbestyrelse med både erfarne og nye kræfter står klar til at tegne rammerne for, hvordan vi sammen kan udvikle lige præcis det Vallensbæk, vi drømmer om. 

Vallensbæk står med fødderne solidt plantet på en robust økonomisk platform. Gennem snart otte år har kommunalbestyrelsen styret finanserne stramt og ført en effektiv indsats for at gøre Vallensbæk til en attraktiv boligby. Mange nye borgere er strømmet til, hvilket sikrer væksten. Således blev 2017 året, hvor jeg kunne byde velkommen til borger nr. 16.000 – Isabella på otte år. 

Efter fire år med fuld damp på udvikling af byens tilbud – blandt andet en udvidelse af Kultur- & Borgerhuset, modernisering af skoler, etablering af nye legepladser og byrum samt tilpasning af kommunens veje – har den afgående kommunalbestyrelse nu takket af. Det skete med samlet tilslutning til et budget for 2018 fyldt med ambitiøse planer.

Børn og teknologi

Fremtiden er børnenes – og de er vores. Vi har forrygende medarbejdere i daginstitutionerne, som passer vores børn og støtter deres udvikling, hvor vi også inddrager ny teknologi. 

Vi bygger ny daginstitution i Vallensbæk Nord og sikrer, at der er nok dygtige voksne omkring børnene. Derfor har vi afsat flere penge pr. barn de kommende år.

Vallensbæk har områdets bedste skoler målt på karaktergennemsnit og på, hvor mange der går til eksamen. Trivselsmålinger viser, at børn og forældre er ovevejende tilfredse. Vi har dygtige lærere og ledere, der pukler for elevernes læring. Det arbejde skal vi støtte bedre om op de kommende år – så forbedringer sker med udgangspunkt de steder, hvor det halter. 

Et udviklende byrum

Der bliver opført nye, almene ældreboliger, og vi sikrer, at ældre borgere får den pleje, de har behov for.

Samtidig skal vi støtte alle – både unge og ældre - til at bruge de ressourcer, man har. Et aktivt liv er et rigt liv. Derfor har vi fokus på forebyggelse, og på at udvikle vores byrum, grønne områder og faciliteter, så vi kan mødes, lege og lære på tværs af generationer. 

Det gælder den kommende svømmehal, udviklingen af Strandparken og aktiviteterne langs det Grønne strøg, som tager form og forbinder by og strand.

Miljørigtig infrastruktur

Der har været fuld tryk på at tilpasse de kommunale veje, så de svarer til behovet, men også så trafiksikkerheden øges og generne fra støjen dæmpes.

Støj er et problem for rigtig mange borgere i Vallensbæk. Det skal løses – og det er dyrt. Vi gør forsøg med støjværn og investerer i den kommende letbane, der kan lette presset på biltrafikken gennem kommunen. Men når staten anlægger jernbaner og motorveje uden støjafskærmning falder opgaven og den økonomiske byrde på kommunerne. Derfor skal vi have en samlet og fælles plan for, hvordan vi optimere livskvaliteten for os alle på denne front.

Vallensbæk står kort sagt på tærsklen til en fremtid fyldt med spændende udviklingsprojekter, som jeg håber alle vallensbækkere vil deltage aktivt i at forme og realisere, så vi får et Vallensbæk, vi alle er glade for og stolte af.

Ovenstående er en klumme skrevet af Henrik Rasmussen

Borgmester i Vallensbæk, Konservative

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik