Vision: Solrøds borgmester vil ikke vækste for vækstens skyld

De næste fire år skal Niels Hörup styre Solrød. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

2018 er endnu dugfriskt, og det samme er det nye byråd i Solrød Kommune. Vi tager i det nye byråd nu fat på de næste fire år, hvor jeg sammen med resten af byrådet fortsat vil arbejde for at gøre vores unikke Solrød Kommune til det bedste sted at leve og bo.

quote Vi er i vækst, og der er fremgang i Solrød. Men i løbet af de næste fire år skal vi hele tiden huske på, at vi ikke skal vækste for væksten skyld.

Niels Hörup, borgmester i Solrød, Venstre

Visionerne og drømmene for Solrøds fremtid er mange – både hos mig personligt, men også hos resten af byrådet. Når vi om fire år kan se tilbage på, hvad denne byrådsperiode har bragt med sig, så er Solrød forhåbentlig fortsat en blomstrende kommune i udvikling og fremgang.

Til den tid er vores to nye bydele Trylleskov Strand og Havdrup Vest fuldt udbygget og fuldt beboet. Havdrup Bymidte er genopstået som et grønt og tiltrækkende bycentrum og har genfundet sin identitet som Havdrups naturlige samlingspunkt.

Dagtilbudsområde med høj kvalitet

Staten har løsnet de snærende bånd og har givet os mulighed for at udvikle det indeklemte areal mellem jernbanen og motorvejen, så vi i dette område om fire år er langt i udviklingen af et helt nyt erhvervsområde i Solrød Kommune.

Vi har tidssvarende og trygge rammer på dagtilbudsområdet, som fortsat har høj kvalitet. Rammerne rummer den store befolkningstilvækst Solrød Kommune har oplevet siden 2016 – vi har aldrig været så mange borgere, og vi bliver stadig flere.

På folkeskoleområdet kan vi glæde os over, at alle tre skoler er færdigbyggede og rummer gode rammer for at være det bedste sted for vores børn og unge at være og lære. Vores tre skoler er fortsat veldrevne og har et højt fagligt niveau, og vi arbejder ud fra vores nye skolevisions fem pejlemærker, som er:

  • Faglighed i fokus - en grundforudsætning for en succesfuld skolegang.
  • Forudsætninger for det selvstændige, livsduelige og socialt kompetente menneske.
  • En nytænkende og eksperimenterende skole - at kunne og at turde.
  • En forankret feedback-kultur - som forudsætning for udvikling.
  • Et involverende og gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde 

Vi har lavet en idrætsmåned

Samtidig er vi, når de fire år er gået, kommet i mål med de mange spændende tiltag, som budget 2018-2021 indeholder.

For eksempel har vi styrket både sundhed og foreningsdeltagelse ved at etablere "September som idrætsmåned”. Vi har med Cordoza-projektet lagt kimen til at skabe en innovativ og energirigtig bydel som Solrøds ”byport” mod syd. Og vi har med "Strandens Hus" skabt et naturligt tilholdssted for både idrætten, dagtilbuddene og borgerne, som sprudler af liv og inviterer til både samvær og aktive udfoldelser.  

Samtidig har vi på baggrund af en bred og folkelig inddragelsesproces påbegyndt udviklingen af Solrød Center, strandområdet og Strandvejen. Områderne er på vej mod fremtiden og er nu endnu mere attraktive end hidtil.

Vi er i vækst, og der er fremgang i Solrød. Men i løbet af de næste fire år skal vi hele tiden huske på, at vi ikke skal vækste for væksten skyld. Vi skal ikke miste det Solrød, vi kender i iver efter fremgang. Vi vil de næste fire år i det nye byråd arbejde efter visionen, at Solrød Kommune skal være det bedste sted at leve og bo i hovedstadsområdet, og den vision vil vi ikke gå på kompromis med. 

Ovenstående er en klumme skrevet af Niels Hörup

Borgmester i Solrød, Venstre

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik