Vision: Hvidovres borgmester ønsker en kommune for børnefamilier

De næste fire år skal Helle Adelborg styre Hvidovre. TV 2 Lorry har bedt hende om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Det er mit ønske, at borgerne i Hvidovre også i fremtiden vil opleve, at de bor i børnenes og familiernes by - forstået på den måde, at alle generationer trives her. Her skal være plads til både babyen, teeangeren og bedsteforældrene, for det giver sammenhæng og trivsel for alle.

Mere konkret ser min personlige vision for Hvidovre sådan ud:

  • Vi får indviet et par nye, flotte daginstitutioner - bl.a. Hvidovres første idrætsinstitution. I alle vores daginstitutioner vil børnenes trivsel, sundhed og udvikling gå hånd i hånd med grønne tanker og bæredygtighed.
  • De faglige resultater i Hvidovres folkeskoler ligger som minimum på landsgennemsnittet. Vi er godt på vej, men der skal stadig arbejdes. 
  • Alle Hvidovres unge kommer i gang med en ungdomsuddannelse eller en faglig uddannelse efter folkeskolen.
  • Vi har fået udvidet kapaciteten på vores plejecentre, så der er plads til de ældre, som har behov for pleje og omsorg, og vi har fået opført nye boliger, som er egnet til seniorer og ældre, som ønsker at sælge huset og fortsat blive i Hvidovre.
  • Det nye Kulturcenter Risbjerggård er blevet omdrejningspunkt for et rigt og blomstrende kulturliv i Hvidovre Bymidte. Her mødes generationer om fælles aktiviteter og oplevelser, og her bliver der opført nye byggerier til boliger og erhverv. 
  • Vi er godt på vej til at løse de trængselsproblemer, der er omkring Avedøre Holme og Hvidovre Hospital. Den nye metrolinje til hospitalet er blevet politisk vedtaget, og det samme gælder en ændring af tilkørselsforholdene fra motorvejen til Avedøre Holme.
  • Arbejdet med en udvidelse af det store erhvervsområde på Avedøre Holme er gået over i en fase, hvor visionen skal til at konkretiseres, og kommunen, statslige myndigheder og private investorer arbejder sammen om at realisere planerne.
  • Hvidovre vil være en endnu mere bæredygtig by – både i forhold til økonomi, sundhed, klima og miljø. For eksempel gør både kommunen, virksomhederne og borgerne alle en indsats for klima og miljø ved at flere cykler, sorterer affaldet, genbruger, investerer i grøn teknologi osv. 

Ovenstående er en klumme skrevet af Helle Adelborg

Borgmester i Hvidovre, Socialdemokraterne

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik