Vision: For Greves borgmester er skolerne en hjertesag

De næste fire år skal Pernille Beckmann styre Greve. TV 2 Lorry har bedt hende om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Greve blev bygget i slutningen af 60'erne og begyndelsen af 70'erne.

Unge stærke mennesker købte sig et stykke bar mark og byggede et hus. På ganske få år skiftede Greve udseende fra at være et stille sommerhusområde langs kysten til at blive store kvarterer med børnerige parcelhuse.

En overgang måtte Greve Kommune faktisk bygge en skole om året for at følge med tilflytningen. 

Renovering af skoler

I dag – 50 år efter - går Greves børn stadig i næsten de samme skoler. Bygningerne har indimellem fået en kærlig hånd, en gang maling eller en tilbygning hist og her. Men der er brug for mere grundlæggende renoveringer.

Derfor er en af mine hjertesager, at Greves skoler skal være nutidige og ordentlige arbejdspladser for elever og medarbejdere.

Vi har allerede gjort en del i de seneste fire år, hvor jeg har været borgmester. Og mange skoler er også blevet bedre, pænere og sundere. Men vi er ikke i mål, så renovering af skolebygninger står højt på min to-do-liste. 

Alle skal arbejde

De mennesker, som byggede det moderne parcelhus-Greve, var folk som kunne knokle. Mange af dem havde et fuldtidsarbejde i hovedstaden, men i weekenderne cyklede de vestpå til Greve, hvor de brugte fridagene på at bygge et hjem til sig selv og familien. Så Greve er en kommune, der er grundlagt af mennesker der vidste, at man yder, før man nyder.

Den historie ligger dybt i Greves DNA og i mig, så jeg vil arbejde for, at alle voksne bidrager til samfundet ved at gå på arbejde. Det gælder både danskere og indvandrere. Både mænd og kvinder. De fleste af os kan arbejde på fuld tid. Andre må nøjes med mindre. Men alle kan og skal bidrage.

Jeg er stolt af, at Greve allerede er landskendt, fordi vi for eksempel insisterer på, at indvandrerkvinder skal forsørge sig selv og deres børn – også selvom de har mindre børn og nul erfaring med arbejdsmarkedet. Den indsats skal vi fortsætte og blive endnu bedre til.

Jeg er overbevist om, at et liv med arbejde og selvforsørgelse er godt for den enkelte, godt for integrationen, og så er det godt for kommunekassen. Derfor er integration og høj beskæftigelse også på to-do-listen. 

Tidlig indsats

Vi mennesker har forskellige udgangspunkter. Og selvom jeg holder meget af Greves historie med de hårdtarbejdende parcelhus-byggere, ved jeg også, at vi alle sammen kan få brug for en ekstra hånd i en periode.

Den hånd skal vi tilbyde, for det er nu engang bedre at forebygge end at helbrede.

Derfor vil vi i de kommende fire år satse på tidlig indsats i alle aldre. Sundhedsproblemer og trivselsproblemer må ikke blive til alvorlige sygdomme eller et liv på kanten af det almindelige samfund.

Inddrage borgere på nye måder

Til sidst vil jeg fremhæve, at Greve Kommune fortsat skal udvikle sig, så den passer til de 50.000 indbyggere, vi er i dag.

Den udvikling skal vi hjælpe hinanden med, og derfor vil jeg arbejde med borgerdialog på nye måder.

I Greve har vi i flere år eksperimenteret med digitale borgermøder og høringssvar på Facebook, men jeg vil gerne gøre endnu mere, for at borgerne får lyst til at blande sig i, hvordan vi udvikler byen.

Ovenstående er en klumme skrevet af Pernille Beckmann

Borgmester i Greve, Venstre

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik