Vision: Gladsaxes borgmesters vil arbejde efter FN's mål

De næste fire år skal Trine Græse styre Gladsaxe. TV 2 Lorry har bedt hende om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Som ny borgmester er jeg så heldig at overtage en sund og veldrevet kommune, hvor vi har råd til høj velfærd for vores borgere og virksomheder, og til at udvikle vores by.

quote Jeg er optaget af, at vi skal se verden med borgernes øjne og inddrage borgere og virksomheder

Trine Græse, borgmester i Gladsaxe, Socialdemokratiet

Derfor vil jeg fortsætte den linje, jeg selv har været med til at lægge de sidste mange år. Jeg vil gerne fortsætte det brede samarbejde i Byrådet, og jeg glæder mig over, at det er lykkedes at samle et flertal på 23 ud af Byrådets 25 medlemmer om budgettet for de kommende fire år.

Det tegner godt for samarbejdet og stabiliteten i Gladsaxe. 

Samarbejde og inddragelse af borgere og virksomheder

Jeg er optaget af, at vi skal se verden med borgernes øjne og inddrage borgere og virksomheder, hvor vi kan, så vi får de bedste beslutninger.

Derfor vil vi i de kommende fire år etablere flere af de såkaldte §17 stk. 4-udvalg, hvor vi politikere arbejder tæt sammen med borgere og interessenter om konkrete sager. De første to udvalg kommer til at handle om Søborg Skole og den kommende letbane.

Verdensmålene ind i arbejdet

Lige nu er vi ved at lægge sidste hånd på vores Gladsaxestrategi for de kommende fire år. Jeg ønsker, at vi som den første kommune i Danmark indarbejder FN’s Verdensmål for bæredygtighed direkte i vores måde at arbejde på, hvor det understøtter den udvikling, vi ønsker for Gladsaxe.

Det gælder målene Kvalitetsuddannelse, Anstændige jobs og økonomisk vækst, Bæredygtige byer og lokalsamfund, Sundhed og trivsel, Klimaindsats og Partnerskaber for handling.

Hovedstadens Letbane

Vi har historisk mange og meget store anlægsprojekter i støbeskeen. Hovedstadens Letbane er i særklasse det største, og jeg forventer, at vi tager første spadestik i 2018. Det kan ikke undgå at påvirke borgere, virksomheder og trafikanter, når vi bygger så stort et anlæg på en af Hovedstadens mest trafikerede strækninger.

Derfor opretter vi et § 17 stk. 4-udvalg med deltagelse af Gladsaxes borgere og virksomheder langs Ring 3, så vi kan arbejde tæt sammen om, hvordan vi bedst muligt undgår gener i byggefasen. Jeg forventer, at letbanen bliver køreklar i 2024. 

Svanemærkede børnehuse med plads til alle

Vi bliver flere borgere, og derfor også flere børn i Gladsaxe. Jeg forventer, at vi er færdige med at ny- og ombygge de børnehuse, som vi har planlagt, og at vi har en ny plan for, hvordan vi fortsat sikrer pladsgaranti til alle børn i Gladsaxe.

Alle fremtidige børnehuse, skal være bæredygtige og svanemærkede og vi er godt i gang med at bygge det første svanemærkede børnehus. 

250 mio. kr. til Fremtidens Skole

Vi er i fuld gang med at udvikle Fremtidens Skole, som gør vores børn parate til en verden og et arbejdsmarked, som ingen af os kender endnu.

Vi har afsat 250 mio. kr. til at nyindrette vores skoler og er lige nu ved at lave en strategi for, hvordan vi skaber nye læringsmiljøer. Ved næste valg forventer jeg, at vi er godt i gang med at føre planerne ud i livet.

Nyt sundhedshus

Kommunerne skal løse flere og flere sundhedsopgaver. Derfor har vi besluttet at etablere et nyt Sundhedshus, hvor vi samler en lang række sundhedstiltag til borgerne under et tag. 

Vi forventer at Sundhedshuset ved udgangen af valgperioden er, eller står overfor at blive, taget i brug.

Nye boliger til borgere med handicap

Vi er klar til at bygge 78 helt nye og moderne boliger på Kellersvej til vores borgere med handicap. I sensommeren 2021 forventer jeg, at kan byde dem velkommen til deres nye hjem med masser af nye muligheder for at leve et godt og værdigt liv på egne betingelser. 

I Årsberetningen gør vi hvert år status på, hvor langt vi er med målene i vores Gladsaxestrategi. Her kan alle interesserede følge med i, om vi nu også når alt det, som vi lover. Den ligger på vores hjemmeside, og jeg kan varmt anbefale alle, der har lyst, til at læse med.

Ovenstående er en klumme skrevet af Trine Græse

Borgmester i Gladsaxe, Socialdemokratiet

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik