Vision: Albertslunds borgmester vil både bygge og renovere

De næste fire år skal Steen Christiansen styre Albertslund. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Et nyt år er løbet i gang. Og med dét også en ny valgperiode.

Vi har taget fat på fire år med nye kommunalbestyrelser rundt omkring. For mit vedkommende i Albertslund, som jeg også de næste fire år skal stå i spidsen for. Det er jeg glad for og beæret over.

quote Renoveringen af byens almene boligområder vil fortsætte med uformindsket styrke

Steen Christiansen, borgmester i Albertslund, Socialdemokratiet

Vi er 21 medlemmer - og seks er nyvalgte. Det betyder, at vi har sagt goddag til nye ideer, perspektiver og drømme.

Dem glæder jeg mig til at inddrage i udviklingen af det, vi er fælles om - nemlig Albertslund. Til gavn for borgere og virksomheder. 

Et godt hverdagsliv

Albertslund blev grundlagt med det gode familieliv i tankerne og befolket af unge udflyttere fra København i 1960’erne. De søgte lys, luft og bedre velfærd. Og det fik de – og var sammen om at skabe en helt særlig by for børn og familier. Det har den været lige siden. Og det skal den blive ved med at være.

Med gode rammer for borgere i alle aldre, hvor hverdagslivet kan udfolde sig. Det handler om vores daginstitutioner, skoler, sundhedstilbud, kultur- og fritidsliv, boligudbud, stier og veje. Det handler om at være en by for det hele liv, hele livet.

Det skal de næste fire år bidrage til. De kommer både til at handle om at sikre den nære velfærd og udvikle byen for nuværende borgere og kommende.

Almene boliger skal renoveres

Renoveringen af byens almene boligområder vil fortsætte med uformindsket styrke de næste år og bidrage til danmarkshistoriens største renoveringsprojekt. Albertslund Centrum står foran en kraftig fornyelse med butikker og boliger.

Fængselsgrunden med Vridsløselille Statsfængsel bliver forhåbentlig fri til byudvikling. Og i løbet af de næste par måneder træffer Folketinget, vi 11 kommuner og regionen endelig beslutning om etablering af en letbane i Ring 3. En beslutning, der får afgørende betydning for udviklingen af Hersted Industripark i Albertslund med erhverv, uddannelsesinstitutioner og på lidt længere sigt også boliger. 

Der er altså fuld gang i byudviklingen, og det vil fortsætte de næste år. Vi skal bl.a. have gang i fremtidens gymnasium, der skal placeres stationsnært i Albertslund. Det bliver godt for byen og ikke mindst byens unge. Med opførelsen af et nyt gymnasium sikrer vi, at Albertslund får en topmoderne arena for talentudvikling, som kommunens mange virksomheder kan nyde godt af.

Flere ældreboliger

Vi skal løfte vores børn i byens skoler endnu mere. Skolestrategien, ”Skole for Alle”, virker. Der har været fremgang ved afgangsprøverne flere år i træk takket være dygtige lærere, pædagoger og ledere. Den positive tendens skal forsætte til gavn for elevernes læring og udvikling.

Og vi skal løfte ældreområdet, bl.a. ved at bygge et nyt område i Albertslund Centrum med ældreboliger i tilknytning til vores moderne ældrecenter Albertshøj fra 2015. Det er der brug for.

Der er også stor efterspørgsel og behov for flere seniorboliger i Albertslund som følge af befolkningsudviklingen. Dem skal vi have flere af – både private og almene - som supplement til de mange familieboliger, der er på tapetet rundt omkring i vores grønne by med Vestskoven som baghave.

Vi skal tiltrække virksomheder

På erhvervs- og beskæftigelsesområdet skal vi bruge den gode samfundsøkonomi til at få endnu flere af de borgere, som er langt fra arbejdsmarkedet i beskæftigelse og uddannelse. Tiden er også inde til at gentænke samarbejdet mellem kommunen og erhvervslivet.

Det handler om at tiltrække virksomheder og nye job til byens borgere, men også om et endnu tættere samarbejde med byens virksomheder; der er nye potentialer, som vi skal gå efter at indfri.

Altså er der store planer for de næste fire år, der får betydning for det nære. Der får betydning for det hele liv, hele livet. Vi har store ambitioner og visioner på vegne af Albertslunds 28.000 borgere – og vi byder nye velkommen. 

Ovenstående er en klumme skrevet af Steen Christiansen

Borgmester i Albertslund, Socialdemokratiet

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik