Visitationszone ophæves en uge før tid

Københavns Vestegns Politi har i dag valgt at ophæve den visitationszone, man indførte i Ishøj d. 23. september.

02:29

Indslag fra d. 23 september, hvor Københavns Vestegns Politi oprettede visitationszone i Ishøj. I dag er den ophævet knap en uge før planlagt tid.

Oprindelig var visitationszonen indført frem til den 21. oktober, men politiet vurderer at der ikke længere er grund til at tiltaget opretholdes.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse og begrunder valget med, at der ikke længere er behov for den, da problemerne med en bandekonflikt er blevet mindre.

Vi ophæver visitationszonen, da vores efterforskning og efterretninger indikerer at der lige nu er ro i den bandekonflikt, der var baggrunden for at visitationszonen blev indført.

Kim Christiansen, Politidirektør, Københavns Vestegns Politi

- Vi ophæver visitationszonen, da vores efterforskning og efterretninger indikerer, at der lige nu er ro i den bandekonflikt, der var baggrunden for at visitationszonen blev indført, siger politidirektør Kim Christiansen.

101 visitationer

Siden den 23. september har Københavns Vestegns Politi udført 101 visitationer inden for visitationszonen i Ishøj. Politiet har ransaget 24 køretøjer i perioden.

Samlet set er der oprettet 13 sager blandet andet for overtrædelse af våbenloven og loven om euforiserede stoffer, lige som der også er sket konfiskation af skudsikre veste.

Læs også Endnu et skyderi: Politiet indfører visitationszone i Ishøj

- Selv om der angiveligt er roligt lige nu, så er vi meget opmærksomme på at situationen i bandemiljøet er meget kompleks og dynamisk. Hvis der på ny opstår situationer, der begrunder en visitationszone, så vil vi ikke tøve med at indføre en sådan, siger politidirektør Kim Christiansen.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret