Virksomheder vil til Halsnæs - nu mangler de plads

Halsnæs kommune leder lige nu med lys og lygte efter plads og rum - til erhvervsvirksomheder, der vil etablere sig nordpå.

Inge Ibbi Bak ser ud over to store marker. I det fjerne kører lokaltoget forbi. Ellers er her faktisk stille. Hun er taget ud i Halsnæs industrikvarter sammen med borgmester Steffen Jensen. De er på jagt efter plads:

- Fabrikker haller, ledige områder. Altså vi har intet ledigt i vores erhvervsområde. Ingen ledige lejemål, siger Inge Ibbi Bak, senior erhvervskonsulent i Halsnæs Kommune.

Marken er en privat erhvervsgrund og her kunne der godt blive plads til nye virksomheder. For Halsnæs kommune har fået flere henvendelser de sidste par måneder.

quote Det at der ligger lokale arbejdspladser, om det er i Gilleleje eller Frederikssund, så tror jeg, at det kommer vores borgere til gode.

Inge Ibbi Bak, senior erhvervskonsulent i Halsnæs Kommune

- Der er en udenlandsk virksomhed, som gerne vil etablere sig her i Halsnæs. De mangler 1500 kvm2 lagerlokaler og produktion. Og så har vi en lokal virksomhed, som udvider rigtig meget i de her år og en mindre virksomhed, som har brug for 3-400 kvm2 og kontorlokaler, fortæller Inge Ibbi Bak.

I de her dage kører Inge Ibbi Bak kommunen tynd for at skaffe plads - til både store og små virksomheder. For Halsnæs har fået flere henvendelser de sidste par måneder. Fra virksomheder, der vil til deres kommune. 

Søger især ledige lokaler og haller

Der er arbejde nok til Inge Ibbi Bak. Hun leder nemlig også efter indendørs plads. I dag er hun taget på besøg i en stor lagerhal med Mille Foods Økonomichef:

- Lige nu er vores sitiuation at vi kan afsætte meget mere, end hvad vi kan producere på vores fabrik i Hundested. Så derfor leder vi efter nye bygninger til at opføre fabrik nummer to, siger Martin Thomsen, Økonomichef i Mille Foods.

Halsnæs kommune skaffede sidste år både plads og personale til den fremadstormende succesvirksomhed, der producerer modermælk til Kina.

Inge Ibbi Baks personlige kontakter i erhvervslivet giver resultater:

- På den måde får jeg rigtig mange gode snakke om, hvem har brug for hvad. På den måde kan vi hjælpe hinanden videre til at vores virksomheder ekspanderer. Og det er jo det, vi gerne vil, siger hun, mens hun og Martin Thomsen ser op i loftet i hallen. Der skal være syv meter, mindst. Og så skal hallen være stor. 7000 kvm2 er kravet. 

Naboer hjælper hinanden

Og er der ikke plads nok i Halsnæs. Ja, så er de ikke blege for at kigge over kommunegrænsen og lade nabokommunen byde virksomheden op til dans:

- Hvis der kommer arbejdspladser i Helsinge, så er det også Halsnæsborgere, der får dem. Vi har faktisk dagligt syv tusinde pendlere, der rejser ud af kommunen. Så det at der ligger lokale arbejdspladser, om det er i Gilleleje eller Frederikssund, så tror jeg, at det kommer vores borgere til gode.

Bevæbnet med entusiasme, en evne til at netværke og et nyhedsbrev til erhvervslivet, der efterlyser mere jord og flere lokaler, leder Inge Ibbi Bak videre:

- Vi har faktisk lokale jordejere, som har erhvervsjord, som har henvendt sig tilbage. Så der har vi allerede en kontakt vi skal arbejde videre med, siger hun

- Vi kender en sælger, og vi kender en køber, siger borgmester Steffen Jensen (Soc.dem), mens han kigger udover den plads, som marken kan give. Plads til mere erhverv og udvikling - i Halsnæs. 

 
 
Foto: Leif Danielsen - TV 2 Lorry

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik