Virksomheder klager over tvungen fortovsrengøring

Københavns Kommune er så dårlig til at feje fortove, at virksomhederne selv er nødt til at gøre arbejdet, hvis der skal se pænt ud.

Virksomheder i København skal betale kommunen for at få fejet deres fortov.

Men det falder ikke i god jord alle steder. Seks erhvervsorganisationener er gået sammen om protestskrivelse. De mener ikke, at renhold af udearealer er en kommunal kerneopgave.

Det skriver netmediet DIBusiness.dk

Protesten kommmer i forbindelse med, at Københavns Teknik- og Miljøudvalg torsdag aften vil bede Borgerrepræsentationen tage stilling til et nyt forslag om, hvordan fortovsrengøringen fremover skal varetages. 

Og her skriver klager Byggesocietetet, Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Ejendomsforeningen Danmark og Dansk Industri over, at virksomhederne skal betale for en ydelse, de ikke er interesseret i.

- Ikke alene er virksomhederne tvunget til at betale kommunen for at få fejet deres fortov. Vi hører også fra vores medlemmer, at kommunen ikke løfter opgaven tilfredsstillende. Virksomhederne skal altså betale for en ydelse, som de efterfølgende selv er nødt til at udføre, hvis de vil have pæne fortove, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede.

Med til historien hører dog, at Teknik- og Miljøudvalget lægger op til, at grundejerne fremover kan opnå dispensation fra reglerne om tvungen fortovsrengøring og selv udføre opgaven. 

Forslaget kommer i forbindelse med en større revision, hvor kommunen bl.a. havde planlagt at udvide den tvungne ordning til også at inkludere ukrudtsbekæmpelse. Her modtog kommunen 430 høringsvar hvoraf 400 var imod udvidelsen og 295 høringssvar desuden udtrykte utilfredshed med den kommunale fortovsrengøring.

 Blandt andet giver høringssvarene udtryk for, at ting som efterladte cykler, byggemateriale og husholdningsaffald ikke bliver fjernet, og at kommunens folk heller ikke flytter henstillede genstande for at kunne gøre rent bag disse.

 - Vi er tilfredse med, at kommunen ser ud til at ville opgive planerne om tvungen ukrudtsbekæmpelse, og vi er glade for, at der lægges op til at kunne få dispensation. Men endnu bedre ville det være, hvis opgaven generelt overlades til grundejerne, og til private leverandører i de tilfælde, hvor kommunen fortsat vurderer, at de ikke er i stand til at løse opgaven selv, siger Poul Skadhede til DIBusiness.dk


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik