Virksomheder: "Byg så dén Hillerødmotorvej"

Flere af landets største virksomheder udvider i øjeblikket i Hillerød. Men de frygter, at de ikke kan rekruttere medarbejdere, hvis motorvejen ikke forlænges

Foss er blot én ud af flere mastodontvirksomheder, som i øjeblikket satser på en udvidelse af deres hovedsæde i Hillerød.

Udvidelsen sker for at skabe plads til de 400 nye medarbejdere, som efter planen skal ansættes inden for det næste år. 

quote Vi er simpelthen bange for, at vi får færre ansøgere end vi ellers ville have gjort

Michael Almer, HR-direktør, Foss

Men det kan blive svært at rekruttere optimal kvalificeret arbejdskraft, hvis der ikke snart sker en forlængelse af Hillerødmotorvejen.

Søger kvalificerede medarbejdere

- Vi oplever, at vores medarbejdere bruger mere og mere tid på, at komme på arbejde og komme hjem igen. Vi kan se, at de jobansøgere vi har, de går mere og mere op i, hvor lang tid transporten til og fra arbejde tager. Så vi er simpelthen bange for, at vi får færre ansøgere end vi ellers ville have gjort, siger Foss' HR-direktør, Michael Almer til TV 2 Lorry. 

Derfor er det også en topprioritet for virksomheden, der producerer udstyr til fødevareindustrien, at der snart sker noget med Hillrødmotorvejen.

-  Hvis vi får en forlængelse af Hillerødmotorvejen, så vil hele området omkring Hillerød hænge meget bedre sammen med København. Det ville dermed også blive langt mere attraktivt for folk i hele Københavnsområdet, at søge job i Hillerød og dermed være med til at bidrage til væksten i området, understreger Michael Almer.

Flere udvider i Hillerød

Udover Foss, er medicinalgiganten Novo Nordisk og biotech-virksomheden Biogen ved at udvide i industrikvateret syd for Hillerød. Derfor vil der i fremtiden bliver endnu mere pres på vejene i området, mener HR-direktøren i Foss.

- Optimal infrastruktur er super vigtigt for os. For det er en essentiel forudsætning for vækst og arbejdspladser. Jo bedre infrastruktur, jo mere vækst og flere arbejdspladser får vi, siger Michael Almer. 

Hos Novo Nordisk er de også meget bekymret for udviklingen på vejene omkring Hillerød.

- Det er stort problem, som fylder mere og mere hos os. Der holder allerede i dag kø helt ude på frakørselsramperne. Så rent sikkerhedsmæssigt kan det hurtigt gå galt. Og der har også været flere ulykker de seneste år, siger Erik Lorin Rasmussen, Corporate Vice President i Novo Nordisk til TV 2 Lorry.

Fornylig blev der iværksat en VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse mellem Allerød og Hillerød. VVM-undersøgelsen omhandler strækningen fra Hillerødmotorvejens ophør ved overgangen til den eksisterende motortrafikvej ved Allerød frem til motortrafikvejens ophør nord for Hillerød ved Isterødvejen.

Hillerødmotorvejen er i dag den mest befærdede statsvej. Trafikken varierer fra ca. 35.000 biler i døgnet på den sydligste del til ca. 18.000 biler i døgnet på den nordligste del.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik