Virksomhed vinder letbane-kontrakt for en milliard: "Yes!"

En virksomhed fra Glostrup har netop vundet en milliarddyr kontrakt. De skal være med til at bygge den kommende letbane.

Hovedstadens letbane er rykket endnu et stort skridt nærmere.

Fra Lyngby i nord til Ishøj i syd skal den 28 kilometer lange letbane binde kommunerne langs Motorring 3 sammen og gøre livet lettere for op mod 14 millioner passagerer årligt.

Hele udbudsprocessen er netop overstået - og en af de helt store vindere er entreprenørfirmaet CG Jensen fra Glostrup, som har vundet halvdelen af bygge- og anlægsarbejderne på hele projektet:

- Jeg er både glad og meget, meget stolt. Ingen tvivl om det. Vi har arbejdet på det her i halvandet år nu. Og det er dejligt, at det lykkes os at få ikke kun én, men hele tre entrepriser, siger administrerende direktør, Michael Larsen.

 Letbanens hjerne

Entreprenørvirksomheden CG Jensen i Glostrup har fået besked om, at den skal udføre bygge- og anlægsarbejder for omkring en milliard kroner i tre kommuner.

Banestrækning og udvidelse af veje, fortov og cykelstier, etablering af stålstibroer og forlængelse af tunneler:

CG Jensen er udpeget til at opføre hele letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter: 

- Letbanens hjerte - eller du kan sige hjerne - kommer til at ligge i krydset mellem Ballerup Boulevard og Ring 3, siger Michael Larsen.

Manden bag succesen

Christian Levinsen, der er divisionschef hos CG Jensen, er manden, som gennem halvandet år har arbejdet for at sikre firmaet den store entreprise. Han betegner sig selv som intet mindre end lidt kedelig, når det handler om at fejre den milliarddyre kontrakt:

- Det er dejligt, at vi får den type opgaver i et marked, hvor anlægsmarkedet er nedadgående. Det giver en god balast til de næste fire- fem år

- Vi har ikke fejret det med champagne endnu, vi venter på, at der kommer en kontrakt, siger han.

Men når man presser ham, kan han godt juble:

- Yes! Jamen, vi er jo lykkelige over det her, siger Christian Levinsen, divisionschef i CG Jensen. 

Bag om letbanen

  • Letbanen ruller ud på sin første tur i 2024.
  • Den strækker sig over 28 kilometer og får 29 stop.
  • Herlev Hospital får eksempelvis deres helt egen letbanestation, så patienter, pårørende og personale bliver bragt helt til døren
  • Letbanen skal tiltrække mere end 30.000 nye indbyggere langs strækningen og mere end 36.000 nye arbejdspladser.
 
 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik