Virksomhed sparer 100 tons plastik med ny motionscykel

Den socialøkonomiske virksomhed Incita har taget endnu en specialbygget motionscykel i brug, som gør, at 100 tons plast om året bliver genbrugt.

Før i dag kunne den socialøkonomiske virksomhed Incita bruge en specialbygget motionscykel til spare miljøet for hele 50 tons plastik. Det har de gjort ved at at at afspole rester af lyslederkabler, så plastikspolen, som er den holder, lyslederkablet er rullet op på, kan genbruges. 

Men fremover kan virksomhedens alternative motionering føre til, at der i alt bliver sparet 100 tons plastik om året. Incitas medarbejdere har nemlig bygget endnu en motionscykel.

- Vi er glade, for det betyder, at vi nu kan fordoble genbruget med en ny motionscykel. Det er jo plastik, som ellers ikke ville blive genbrugt, fortæller Johannes Bjerrum, som er kommunikationschef i Incita.

quote Vi er glade, for det betyder, at vi nu kan fordoble genbruget med en ny motionscykel. Det er jo plastik, som ellers ikke ville blive genbrugt.

Johannes Bjerrum, kommunikationschef, Incita

Det hele startede for to år siden, da Incitas medarbejdere kom på idéen at bygge en motionscykel, hvor man kunne afspole rester af lyslederkabler.

De fik blandt andet den japandske virksomhed OFS Fiber Optics i Brøndby som kunde, som bruger plastikspoler i produktionen af lyslederkabler. Med den nye specialbyggede motionscykel kan de leve op til kundens behov.

- Vi kan nu følge med vores kundes behov, som desuden også sparer penge. Det gør vi samtidig med, at vores medarbejdere har noget sjovt at lave, siger Johannes Bjerrum til TV 2 Lorry.

Genbrug og et godt formål

De mennesker, som hver dag stiger på cyklerne, er fastansatte i fleksjobs, som skiftes til at cykle. De to cykler er forbundet med ni kabeltromler, som altså tømmer plastikspolerne. 

Tour de Frank er måske ikke en kendt cykelkonkurrence globalt set, men i den socialøkonomiske virksomhed Incita kender alle den 63-årige Frank Andersen under netop det kælenavn.

Han har været hjerneskadet siden 2001 og er en del af Kilden, som er et dagtilbud til mennesker med erhvervet hjerneskade. Den daværende laborant sidder nu på motionscyklen og genbruger plastik. 

- Det er hurtigere end hvis man skulle fjerne lyslederresterne med hænderne, sagde Frank Andersen til TV 2 Lorry i 2017.

100 kilometer om dagen

Arbejdsdagen på Incita starter klokken 07, og hver dag cykler 25 medarbejdere omkring 100 kilometer. Den nye motionscykel i stalden betyder, at de ansatte nu kan sidde over for hinanden, mens de afspoler kablerne.

Kablerne bliver siden renset for etiketter, pakket ind og til sidst genbrugt. Alt sammen med det gode formål at give de ansatte en arbejdsidentitet samtidig med, at man undgår miljøforurening.  

quote Vi kan nu følge med vores kundes behov, som desuden også sparer penge. Det gør vi samtidig med, at vores medarbejdere har noget sjovt at lave. 

Johannes Bjerrum, kommunikationsched, Incita

- Ved at holde fast i en arbejdsidentitet modvirker man ensomhed og isolation, og det forhøjer ens generelle funktionsniveau. På den måde er man selvhjulpen meget længere, sagde kildens daglige leder, Susanne Galle, til TV 2 Lorry i 2017.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik