Virksomhed flytter fra Hørsholm: Der er for langt for medarbejderne

For mange siger nej til at arbejde i Valcon i Hørsholm, fordi der er for langt. Nu flytter virksomheden.

Direktør Poul Skadhede tager trapperne op til første sal i firmaet Valcon i Hørsholm. Heroppe sidder hans hold. De kan knuse tal og statistikker. De rådgiver, når virksomheder skal skære forretningen til. Fine omgivelser, gode kolleger og spændende udfordringer.

quote Jeg synes, at det er trist. Jeg mener jo, at vores politiske system skulle arbejde for at skabe et sammenhængende Storkøbenhavn, hvor det aldrig vil blive et tema, at der er for langt.

Poul Skadhede, direktør i Valcon

Men når firmaet Valcon skal ansætte nye kloge hoveder, så er der alligevel mange, som siger "nej tak" - fordi de synes, at turen er for lang.

Derfor efterlyser direktør Poul Skadhede, at politikerne finder nye løsninger, så man kan få bedre forbindelser med bus og tog.

- Jeg synes, at det er trist. Jeg mener jo, at vores politiske system skulle arbejde for at skabe et sammenhængende Storkøbenhavn, hvor det aldrig vil blive et tema, at der er for langt. Men det må vi konstatere, at det er, siger han. 

Men Poul Skadhede er træt af at vente på, at det hele bliver bedre. Så nu flytter han firmaet og de 200 ansatte til en ny adresse i København, så de slipper for at bruge så meget tid på transport.  

En tidskrævende affære

Tag nu for eksempel Pernille Larsen, der er seniorkonsulent i Valcon. Hun har i et par år pendlet via halvdårlige forbindelser med tog og bus fra København til  jobbet som konsulent i Hørsholm. Hun har mange gange stået i øsregnvejr og ventet på bus eller tog.

- Det er tidskrævende først og fremmest. Og selvfølgelig - en dag som i dag, hvor det står ned i stænger, så er det ikke så sjovt. Jeg har brugt mange timer i Kystbanen og i busser herop i tidens løb, siger hun.

For nylig gav hun op og leasede en bil, men nu glæder hun sig til at virksomheden flytter til København.

- Jeg glæder mig som et lille barn til, at jeg kan cykle på arbejde og mærke stemningen inde i København, hvor jeg bor. På vej til arbejde og på vej hjem. Men jeg synes faktisk, at det er endnu vigtigere i rekrutteringsøjemed, siger hun.

Farvel mærkes på rådhuset

Det er ikke godt nyt for politikerne i Hørsholm, at en virksomhed siger "farvel og tak" og trækker skattekroner og ansatte med sig. Så på rådhuset får Valcons farvel nu politikerne til at tænke sig om.

Formanden for miljø - og planlægningsudvalget Kristin Arendt, Kons., forsøger at tegne de første skitser til nye ideer.

-  Der er også andre virksomheder, der giver udtryk for det her, så vi må til at kigge på det med andre øjne, for det er ærgerligt at miste arbejdspladser på den baggrund. Hvis alt andet er godt, og vi så fejler på infrastrukturen, så skal vi til at åbne øjnene for andre løsninger, siger hun.

Og meget tyder på, at de på rådhuset skal blive dygtigere til at forstå, hvad det er for en ny "by-generation" af unge, veluddannede københavnere, som de står overfor. 

Unge, der ikke gider at eje en bil, og som har vænnet sig til god kollektiv trafik. Formanden for miljø - og planlægningsudvalget i Hørsholm er på jagt efter nye løsninger.

- Jeg tror, at en del af løsningen kan være indelåste cykler ved stationen, eller cykler som vi udlejer i kommunen. Det kan også være One Drive - de små biler, som man kan låne med sit Rejsekort. Eller vi kan satse på førerløse shuttlebusser eller måske bare shuttlebusser med fører, som jo giver mere fleksibilitet.

Firmaet Valcons nye adresse i København ligger lige ved Vesterport Station. Det skulle meget gerne få temaet med "lang transporttid" helt renset ud af jobsamtalerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik