Virksomhed anlægger nyt grønt område i Ørestad

For det meste er det bare gråt i Ørestad, men det vil der i løbet af det næste halve år blive lavet om på.

En visualisation af det nye kommende grønne område i Ørestad. Foto: Rambøll

Beboerne i Ørestad kan i løbet af det næste halve år se frem til en ny, grøn oase.

Det er rådgivningsvirksomheden Rambøll, der står bag den nye park, der kommer til at ligge foran Rambølls egen domicil i Ørestad – et område på 7000 kvadratmeter. Og mandag vil der blive taget det første spadestik til det grønne projekt.

Læs også Ny naturpark på vej i København

Det nye grønne område får navnet Hannemanns Park, opkaldt efter Johan Hannemann, der sammen med Børge Rambøll stiftede virksomheden i 1945.

Det skriver virksomheden selv i en pressemeddelelse.

Projektet er støttet af By og Havn og udvikles blandt andet i samarbejde med Metroselskabet og Ørestads Grundejerforening. Det bliver dog Rambølls egne ingeniører og landskabsarkitekter, der skal stå bag de arkitektoniske streger i projektet.

- Vores eget hovedkontor skal forvandles fra en grå, livsforladt plads til en oase med liv og grøn bevoksning, hvor områdets beboere og Rambølls medarbejdere kan mødes i det daglige. Vores ambition er at skabe et smukt og indbydende åndehul, der er attraktivt, trygt og værdifuldt for borgerne, siger Rambølls koncernchef, Jens-Peter Saul.

Udfordring med vind og støj

Områdets største udfordringer, som ingeniørerne og arkitekterne skal løse, er den dominerende sydvestenvind, der kan skabe kastevinde på pladsen. Dertil kommer støjen fra motorvej, metro og kystbanen, der er blevet en naturlig del af hverdagens lydkulisse i området.

- Det største problem ved pladsen er, at støjen og vinden ikke får nok modspil, siger projektleder Neil Hugh Mclean Goring.

Læs også Mere vild skov skal sikre truede arter, men Verdensnaturfonden er ikke tilfreds

Ambitionen er at skabe et opholdsareal med bænke, 300 træer og anden bevoksning, samt kanalen, der bugter sig gennem området, som vil løse flere af problemerne samtidigt. Korrekt placeret vil træerne skærme for vinden og reducere vindhastigheden betydeligt, som Rambølls ingeniører ved hjælp af modellering har analyseret nøjagtig, hvor kommer fra.

Derudover vil området også indeholde en rensebiotop, der opsamler regnvandet fra det flisebelagte areal i et bed med specialdesignet muld, som kan rense vandet for tungmetaller og miljøfremmede stoffer, inden det ledes ud i kanalen.

Projektet forventes at stå færdigt i foråret 2019.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret