Foto: Kristian Djurhuus / Scanpix

Så er der saltet: København klar til morgentrafikken

Kong vinter lurer i det fjerne. Det bliver stadigvæk koldere, og allerede nu kan vejene være glatte. I København har Vintertjenesten allerede gjort klar.

Frosten bider ikke helt endnu.

Men overalt i TV 2 Lorrys sendeområde truer vintervejret, og i nattetimerne blæser kong vinter sine første kolde åndedrag over tage, træer og veje.

Derfor er det tid til at få vinterjakken fundet frem, tage vanter og hue på og - hvis man har bil - skifte til vinterdæk.

Selvom der i Danmark kun er i gennemsnit 4-5 dage, hvor landet er dækket af sneens vinterkåbe, er det en god idé at få skiftet dækkene på bilen. 

Læs også Kolde nætter: Is på bilruden er farligt og kan koste en bøde

Ifølge eksperterne er det allerede nu sent at skifte til vinterdæk. Bilmagasinet anbefaler bilejere at skifte vinterdæk allerede, når kalenderen siger 1. november.

Frost på vejene kan nemlig nu være en realitet. Vejtemperaturen er typisk ned til to grader lavere end temperaturen i luften.

Og da natten i nat har været kold i hovedstadsområdet, valgte Vintertjenesten at rykke ud mandag aften.

Det skete for at forhindre, at vejene er glatte til morgentrafikken.

Derfor rykkede Vintertjenesten i København allerede ud mandag aften for at forhindre, at vejene var glatte til morgentrafikken.

I nat, klokken 03.04, var Vintertjenestens sidste saltspreder kommet retur fra sin rute, og Vintertjenesten melder, at København er saltet og klar til morgentrafikken.

FAKTA: VINTERTJENESTEN I KØBENHAVNS KOMMUNE

Vintertjenesten råder over cirka:
 • 225 saltningskøretøjer
   
 • 10-15 sneslynger
   
 • Hele Vintertjenestens flåde er i beredskab mellem uge 42 og uge 17
 • Snerydning fylder kun omkring 20 procent af arbejdet
   
 • De resterende 80 procent går til den præventive indsats som saltning af kolde vejbaner mv.