Vinterskader sprænger budgetterne

Når vinteren er omme, og vejene igen viser sort asfalt, melder et nyt problem sig i kommunernes vinterberedskab. Vinterskader som følge af frost og sne vil nemlig komme til at belaste de kommunale budgetter, skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

I Helsingør Kommune er der afsat fem millioner kroner i indeværende år til udbedring af vej- og fortovsskader, og de penge tør chefen for Park og Vej, Jesper Christensen, godt allerede nu love ikke rækker.
- Frost og sne er med til både at forskubbe fliser og danne revner i asfalten - revner som senere kan udvikle sig til store huller, så derfor må vi være forberedte på, at det bliver ekstra dyrt i år at udbedre skaderne efter vinteren, vurderer Jesper Christensen.
Helsingør Kommune har udover vejforbedrings-posten et årligt vinterberedskabs-budget på 9,5 millioner kroner, men det ventes også at blive overskredet betragteligt. Alene udgifterne til salt tynger budgettet. I januar i år er der blevet brugt 1100 tons salt - eller dobbelt så meget som samme måned sidste år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik