Vinterbadning hitter: Hundredevis står på venteliste

Der er rift om at få plads i vinterbadeklubberne, og efterspørgslen på det kolde gys bliver større og større. Det oplever de blandt andet i Skovshoved.

Der gik kun 14 minutter fra Skovshoved Havbad åbnede i april sidste år, før de første 800 vinterbadere havde betalt for et medlemskab. Ifølge havbadets formand, Jannik Friis, er efterspørgslen ikke blevet mindre siden.

- Vi oplever, at flere og flere gerne vil vinterbade. Vi er blevet nødt til at lukke vores venteliste, fordi vi ikke synes, at det giver mening, at den bliver så lang, at nogen må vente i flere år, før de får plads, siger han.

Skovshoved Havbad har lige nu 600 stående på deres venteliste.

- Jeg er meget ydmyg over, at der står flere hundrede, der gerne vil ind i foreningen, men jeg er også ydmyg over for det forhold, at jeg er nødt til beskytte interesserne for de medlemmer, der allerede er, og kommunens anlæg, for det kan ikke tåle for mange mennesker. Det er det simpelthen bygget for småt til, siger Jannik Friis.

Der er kun plads til cirka otte personer i omklædningsrummet, oplyser han.

Det kolde gys er populært

Det er ikke kun i Skovshoved, at vinterbadning er populært.

Hos Hvidovre Vinterbadere er der til ingen venteliste, men klubben oplever en stadig stigende efterspørgsel. I denne uge optages 70 nye vinterbadere, og flere kommer ind løbende.

- I virkeligheden overrasker det mig ikke, for hvis vi kigger tilbage på de sidste fire-fem års generelle interesse for velvære, så er dét at leve et godt liv i harmoni med naturen mere hot end nogensinde, og det er kun godt, siger Jannik Friis.

I Skovshoved Havbad er det primært kvinder mellem 25 og 59 år, der er medlemmer.

Men hvis man ikke har tålmodighed, er det ikke nødvendigt at være på venteliste.

Hos Isbryderne i Frederikssund har de hverken et lokale eller sauna. Her mødes en flok kulde-glade vinterbadere flere gang om ugen og nyder det kolde gys sammen ved Marbæk Strandpark. 

- Alle er velkomne her, siger Ole Jørgensen, der formand i foreningen. 

Skovshoved Havbads formand er ydmyg overfor, at der er så mange, der er interesserede i at vinterbade.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik