Arkivfoto. Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Vindstød af stormstyrke på vej: Her bliver det ekstra slemt

Det er især Frederikssund, Helsingør, Halsnæs og Gribskov, der kan forvente en meget blæsende fredag.

Novmember er kendt for at være en stormfuld affære, og i morgen eftermiddag begynder det for alvor at ruske i det danske landskab.

DMI forventer kuling på 14-18 meter i sekundet fra nordvest, og der kan samtidig forekomme vindstød af stormstyrke på 25-28 meter i sekundet flere steder.

Ifølge DMI bliver det især stormfuldt omkring Frederikssund, Helsingør, Halsnæs og Gribskov.

- Det bliver en god gang dansk efterårsblæsevejr, og det er primært ude langs kysterne, man vil kunne opleve vindstød af stormstyrke, siger Anja Bodholdt, vagthavende meteorolog hos DMI.   

Læs også Stormen Ingolf: Så voldsomt var det i Gilleleje

Træer kan vælte

Vindstød af stormstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog-  og vejstrækninger. Samtidig er der sandsynlighed for, at broer må lukkes for trafik.

Det skete så sent som forrige weekend, da stormen Ingolf ramte landet. Stormen medførte desuden forhøjet vandstand i Roskilde Fjord og Isefjorden, og mange husejere kæmpede en brav kamp i deres forsøg på at holde vandmasserne væk fra deres huse. 

Helt så slemt bliver det dog ikke denne gang, fortæller Anja Bodholdt.

- Vinden er i denne omgang ikke kraftig nok og på samme niveau som under Ingolf. Men derfor bør man stadig surre tingene fast, hvis ikke de skal blæse væk, siger hun til TV 2 Lorry.

Blæsevejret forventes at ramme omkring klokken 15 fredag og aftager igen natten til lørdag ved 01-tiden, oplyser DMI.

Læs også Jyllinge Nordmark: Magtesløse familier planlægger at bygge dige selv

Læs også Høje vandmasser truede vikingeskibsmuseet