Vindere af halvmaraton er fundet: Løbsrekorden blev slået

Nu er de første i mål under Copenhagen Half Marathon.

Nu er både den mandlige og kvindelige vinder af Copenhagen Half Marathon fundet.

Løberen Abraham Cheroben fra Bahrain løb afsted med sejren for mænd på en tid på 58 minutter og 40 sekunder.

Det er den hurtigste tid på distancen i seks år, lyder det endvidere. Det er tilmed den fjerdehurtigste tid nogen sinde på de 21,0975 kilometer.

quote Det er ikke umenneskeligt, men det er vildt.

Abdi Hakin Ulad, dansk mester

Sidste års rekord for mænd blev dermed slået med 17 sekunder. Der blev ikke sat verdensrekord, som løbsarrangørerne havde håbet, men der blev sat løbsrekord.

Verdensrekorden, der blev sat i 2010, lyder på 58 minutter og 23 sekunder.

Sådan så det forreste felt ud.

- Det er ikke umenneskeligt, men det er vildt. Folk ser, hvor hurtigt de løber, men ikke hvor hårdt de træner. De har løbet, siden de var tre år til og fra skole, og for dem er det nationalsporten. Alle drømmer om at blive verdensstjerne, siger den danske mester Abdi Hakin Ulad om vinderne.

Eunice Chebichii Chumba kom i mål som den første kvinde.

Den hurtigste kvinde var også fra Bahrain og hedder Eunice Chebichii Chumba, der løb de 21,0975 kilometer på en time og seks minutter og 11 sekunder.

Både vinderen hos herrerne og kvinderne præmieres med 10.000 dollar, hvilket svarer til godt 62.000 kroner.

Samme beløb var blevet udbetalt i tilfælde af en verdensrekord.

Dansk favorit vinder

Den danske Abdi Hakin Ulad var favorit til at vinde DM, og det gjorde han.

Han kom i mål på en time og fire minutter og 58 sekunder. Til dgaligt løber han for Hvidovre Atletik & Motion.

- Det handlede for mig om at hygge mig og opleve løbet. Der var fantastisk stemning derude. Man kan ikke få bedre rammer. Jeg gad godt, at jeg var mere frisk, så jeg kunne træde mere på speederen, siger han efter løbet.

Han kommer sig nemlig stadig efter VM i marathon i London. Overskudsagtigt roser han arrangørerne:

- Vi er de bedste lande til at arrangøre de løb, som eliteløberne vil have.

Den hurtigste danske kvinde kom i mål på en time og 12 minutter og 56 sekunder. Hun hedder Anna Holm løber for Sparta Atletik og Motion.