Vildt vejr og terrortrusler presser beredskab: Søger nu flere frivillige

Kan du bruge mellem 100 og 250 timer om året, og er du ikke bange for at tage fat - så er der brug for dig hos Beredskabsstyrelsen i Hedehusene.

- I weekenden var vi med brandvæsenet nede og slukke branden ved Greve Strandkro, fortæller Jan G. Olsen, uddannelseschef hos Beredskabsstyrelsen.

Han er i gang med at rulle en brandslange ud fra en stor orange lastbil. En af Beredsskabsstyrelsens karakteristiske vogne med udstyr til enhver tænkelig situation. 

I fremtiden kommer der flere opgaver til Beredskabsstyrelsen: Flere oversvømmelser, overvågning med droner af store områder, håndtering af farlige stoffer, og så bliver der øget fokus på at være forberedt på terrorhandlinger.

Derfor er en ny kampagne sat i søen for at skaffe 100 frivillige til Beredskabsstyrelsen, der ligger i Hedehusene.

quote - Du skal kunne lide en udfordring og ikke være bange for at tage fat

Jan G. Olsen, uddannelseschef hos Beredskabsstyrelsen i Hedehusene

Værn mod katastrofer

- Du skal kunne lide en udfordring og ikke være bange for at tage fat, siger Jan G. Olsen.

De nye frivillige skal uddannes til at hjælpe ved redningsarbejde efter eksplosioner, skud og brug af kemiske stoffer.

Som frivillig bliver man en del af det beredskab, der hjælper ved eksempelvis store brande, oversvømmelser og miljøulykker. 

- Et robust beredskab styrker vores fælles forsikring mod følgerne af ulykker og katastrofer. Nye frivillige vil hurtigt mærke, at de gør en forskel, og at de er med til at gøre Danmark mere trygt. Samtidig bliver de del af et fællesskab med et fantastisk kammeratskab, siger Jan G. Olsen.

 
 
Foto: Beredskabsstyrelsen Hedehusene

Friske frivillige søges

Men det er ikke hvem som helst, de leder efter.

- Du skal være i almindelig god fysisk form og være træningsparat, for her er tunge ting at løfte på, siger Jan G. Olsen, mens han tager fat i en stor motorsav og sikkerhedshjelmen og stiller begge dele på jorden.

Og så skal man bo højest en times kørsel fra Beredskabsstyrelsen i Hedehusene, så udrykningstiden bliver så kort som muligt. 

- I første omgang vil vi opfordre alle interesserede til at komme til en info-aften enten mandag den 4. juni eller mandag den 11. juni hos os på Hedelykken 10 i Hedehusene, siger Jan G. Olsen og pakker slange, motorsav og hjelm ind i den orange beredskabsvogn igen.

På hjemmesiden blivfrivillig.dk kan man læse mere og tilmelde sig en af infodagene.

Beredskabsstyrelsen Hedehusene har tilknyttet 300 statslige frivillige, som uddannes inden for blandt andet brand, redning, katastrofemedicin, stabsarbejde og håndtering af farlige stoffer. 

 
 
Foto: Beredskabsstyrelsen Hedehusene

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik