Vilde priser på andelsboliger - nu vil politikere rydde op

Værdien af sammenlignelige andelsboliger kan variere med over 100 procent, og det skal der gøres op med.

Der er hundrede millioner kroner til forskel, når de såkaldte valuarer vurderer, hvor meget en andelsboligforening er værd.

De svingende priser giver rod om, hvor meget en andelsbolig skal koste. Derfor vil et bredt flertal i Folketinget gøre op med de uoverskuelige priser. Det skriver Berlingske.

De lotteriagtige prissætninger bliver kaldt "kaotisk" og "vildt", når værdien af sammenlignelige andelsboliger kan variere med over 100 procent i valuarernes vurderinger.

Eksempelvis er andelsboligforeningen Blidahlund i Charlottenlund af én valuar vurderet til 114,4 millioner kroner, mens en anden valuar har vurderet samme ejendom til 256 millioner kroner.

quote Den, der skal købe og sælge, har behov for at vide, om en vurdering er korrekt eller ej.

Hans Kristian Skibby, Dansk Folkeparti

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er klar til at tage et nærmere kig på valuarvurderingerne.

- Der er alt for meget usikkerhed om prisen. Det skaber utryghed for både købere og sælgere af andelsboliger. Jeg har haft dialog med branchen om, hvorvidt der er behov for at ændre reglerne på området, siger han til Ritzau og fortsætter:

- Vi afventer nogle retssager, sonderer terrænet, og så nedsætter jeg en arbejdsgruppe, der kan komme med anbefalinger. Mit udgangspunkt er, at vurderingerne skal ramme plet og sikre tryghed.

Ministeren "vil sætte turbo på", men erkender, at det vil tage noget tid at få værktøjerne på plads, da det "ikke kan løses med et fingerknips."

Helt vildt og kaotisk

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, kaldet det "helt vildt" og et tegn på, at "nogen har været lemfældige og upræcise."

- Den, der skal købe og sælge, har behov for at vide, om en vurdering er korrekt eller ej. Jeg vil gerne have, at forbrugerne, købere og sælgere af fast ejendom skal kunne stole på de valuarvurderinger, de får, siger han til Berlingske.

Martin Lidegaard fra De Radikale mener, at situationen er kaotisk.

Han opfordrer derfor regeringen til at rydde op i værdisætningen. Det kan ifølge ham ske, når regeringen i forvejen er i gang med at udarbejde fremtidens ejendomsvurderinger og beskatning af ejerboliger.

Også Socialdemokratiet vil se nærmere på valuarvurderingerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik