Vild video: Pindsvin dræber due

Et pindsvins angreb på en due i Hvidovre er blevet optaget på video. Selvom videoen er et billede af naturen, der går sin gang, har den affødt en heftig diskussion.

Nadia Johansen og hendes kæreste fik sig noget af en forskrækkelse, da kæresten var ude at lufte hunden torsdag aften i sidste uge.

- Han kom væltende ind i lejligheden og fortalte, hvad han havde set, og jeg skulle komme ud og se det, siger Nadia Johansen.

Det, kæresten ville vise Nadia Johansen, var en kamp på liv og død: Et pindsvin var gået til angreb på en due, der tilsyneladende var kommet til skade.

quote Pindsvinet var ved at æde hovedet på duen.

Nadia Johansen

- Jeg troede ikke mine egne øjne, og jeg syntes ærlig talt, det var ret svært at stå og se på, siger Nadia Johansen.

- Da vi gik over mod pindsvinet, begyndte det at gå over imod os, så vi valgte derfor at gå ind igen, siger hun.

Pindsvin åd duens hoved

Her skrev hun til til Pindsvinevennerne, der er en non-profit organisation, der udbreder viden om pindsvin, og spurgte, hvad hun skulle gøre. Inden hun nåede at få svar, gik hun ud igen.

- Da jeg ville gå ud igen for at "hjælpe" duen ved at slå den ihjel, så den ikke skulle lide mere, var pindsvinet ved at æde hovedet på duen, siger Nadia Johansen.

Dagen efter var hele duen ifølge Nadia Johansen blevet spist. Pindsvinevennerne har i et opslag på Facebook kommenteret Nadia Johansens video og henvendelse.

- Pindsvin kan godt finde på at jage høns og mindre fugle, for at spise dem - men det er dog ikke så tit, at det sker. Ofte vil det være syge og svage fugle, da de ikke kan flyve væk. Det kan måske også være en pindsvinemor, der forsvarer sine unger, svarer Pindsvinevennerne.

- I dette tilfælde har det formentlig været en syg due - da det skete om aftenen, og duerne sidder og sover på det tidspunkt, svarer Pindsvinevennerne.

Video fører til heftig debat

På trods af forskrækkelsen ændrer episoden ikke Nadia Johansens syn på pindsvin.

- De skal jo også bare overleve som os andre i flokken. Og da de ikke lige har en skovl, de kan smide i hovedet på deres bytte, er det nok den eneste mulighed, de har, siger Nadia Johansen.

Selvom naturen blot gik sin gang i Hvidovre, har videoen affødt en heftig diskussion på Pindsvinevennernes facebook-side.

quote At aflive duen for at spare den for lidelser ville være det samme som ikke at acceptere de vilkår naturen evolutionært er skabt under.

Sebastian Klein

I kommentarfeltet er der uenighed om, hvorvidt Nadia Johansen skulle have slået duen ihjel i stedet for at lade naturen gå sin gang.

Blandt fortalerne for, at Nadia Johansen ikke skulle gribe ind, er dyreekspert Sebastian Klein, der i øjeblikket er aktuel i TV 2-programmet, "1 døgn, 2 hold, 3 dyr". Han skriver:

- Sådan virker naturen. Død er nødvendigt for, at der kan eksistere liv. Alle levende organismer er afhængige af, at noget dør. At aflive duen for at spare den for lidelser ville være det samme som ikke at acceptere de vilkår naturen evolutionært er skabt under. Død er nødvendigt, og lidelse er et vilkår. Vi bør i langt højere grad hindre folks indgriben i naturens orden. Det gælder i øvrigt også for sygdomsramte pindsvin, skriver Sebastian Klein.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik