Vil tørre stor miljøsag af på regionen

Roskilde Kommune står tilbage med en miljøsag af værste skuffe efter at Mindstrupgård/Tune Ny Grusgrav, tidligere i år gik konkurs.

Virksomheden har gennem årene demonstreret, hvad de mener om miljøet og lavet deponering på grunden uden en miljøgodkendelse og meget belejliget gik den i april i år konkurs og dermed er der ingen til at betale for det miljøsvineri, der måtte være på gruden som siden 1966 har været brugt til råstofgravning, sorterings- og genbrugsaktiviteter samt deponering af affald. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Region Sjælland har det overordnede tilsyn med genbrugsvirksomheder og det var det tidligere Roskilde Amt der gav tilladelse til Mindstrupgård. Så har vi svært ved at se, at det skal være skatteborgerne i Roskilde, der skal hænge på regningen fra en virksomhed, der gerne vil kaldes miljøvirksomhed men som i sidste ende tænkte mindst på miljøet, siger Torben Jørgensen (S), formand for teknik- og miljøudvalget.

Både Roskilde Kommune, og før den Roskilde Amt, har tidligere politianmeldt virksomheden for overtrædelse af miljøgodkendelsen uden at anmeldelserne har ført til at virksomheden er blevet straffet.
- Vi har ikke hjemmel til at gå videre med sagen og vores advokat vurderer sammen med forvaltningen, at forureningssagen må være et anliggende for Region Sjælland, siger Torben Jørgensen til DAGBLADET Roskilde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik