Videoovervågning skal fange gerningsmænd til bilbrande

Videoovervågning skal hjælpe Københavns Politi med at finde frem til en mulig gerningsmand til flere påsatte bilbrande.

Københavns Politi har øget patruljeringen og er gået i gang med at se, om der findes videoovervågning, der kan hjælpe med at opklare de mange påsatte bilbrande, der senest har hærget i Valby, på Amager og på Christianshavn.

- Vi sidder og gennemgår videoovervågninger fra området nu. Vi håber på at være så heldige, at en eventuel gerningsmand kan have passeret nogle af de steder, hvor der har været bilbrande, siger Jens Møller, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Sverige har den seneste tid oplevet over 100 bilbrande - mere end 70 bare i Malmø. I København har politiet de seneste tre nætter måtte rykke ud til 12 bilbrande, hvor 25 biler og tre knallerter stod i flammer. Derudover er yderligere 11 biler er blevet brandskadet, fordi de stod for tæt på.

- Det er ikke bare drengestreger, at sætte ild til en bil. Der er en alvorlig forbrydelse med en strafferamme på normalt seks år, og i skærpende tilfælde op til ti år, siger Jens Møller.

Normalt er der to til fire bilbrande per uge i København. 

For at forebygge, at de mange brande inspirerer andre til at gøre det samme, som man tidligere har set, er Københavns kommunes SSP medarbejdere nu også gået på gaden.

- Det gør vi for at kunne svare på nogle af de spørgsmål, som de unge mennesker har i forhold til den medieomtale, som det her nu får. Men også for at have vores almindelige snak med dem om, hvor store risici der er forbundet med at blive en del af det her, siger Tommy Laursen, sekretariatschef hos SSP København til TV 2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik