Min mening: Vi vil have det synlige politi tilbage

Vi vil ikke acceptere Nordsjælland som et slaraffenland for indbrudstyve. Det siger Morten Messerschmidt (DF), der vil have nærpoliti tilbage til Nordsjælland.

Af Morten Messerschmidt, folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Nordsjællands Storkreds

Mange forbinder Nordsjælland med ren idyl og patriciervillaer. Men virkeligheden er desværre ikke så rosenrød.

Faktisk ligger syv af vore nordsjællandske kommuner i top-otte over kommuner med flest indbrud. Og da vi som land fortsat ligger på en suveræn førsteplads over antal indbrud i EU, understreger det med al tydelighed alvoren.

Det handler om tryghed i dagligdagen. At man skal kunne vide sig sikker på at få hjælp. At man ikke skal være bange for at tage ud af sit hjem. Eller endnu værre, at man ikke skal leve i frygt for at blive overfaldet af en indbrudstyv i sit eget hjem. Der er derfor især én ting, som ligger mig på sinde: Nærpoliti skal tilbage til Nordsjælland.

MIN MENING

Frem mod det kommende folketingsvalg har TV 2 Lorry givet spidskandidater for alle partierne i storkredsene i Hovedstadsområdet mulighed for at komme til orde med holdninger og meninger.

Under overskriften "Min mening" skriver kandidaterne indlæg, som kan danne grundlag for en debat med andre kandidater og vælgere.

Én patruljebil til 62.000 borgere

Nedlægningen af udrykningsstationen i Frederikssund er et kæmpe problem. Responstiderne er allerede alarmerende høje, og det øger utrygheden, når politiet ikke har en lokal fast base. Men overalt i vores område er det som om, at nærpolitiet er blevet nedprioriteret.

I Helsingør er der nu kun én patruljebil til at bistå de 62.000 borgere, og i hele Nordsjælland hører jeg frustrerede borgere såvel som borgmestre, der efterlyser mere politi i gadebilledet.

Opklaring og borgernær service

Før politireformen havde vi nærpolitistationer i Farum, Værløse, Hørsholm, Gilleleje, Helsinge, Allerød, Frederiksværk, Hundested og Stenløse.

I dag er responstiderne alenlange. Og selvom centraliseringen måske hjælper på efterforskningen, så øger det utrygheden. Det er ikke, hvad vi blev lovet, da politiet blev omorganiseret. Og værst af alt, så har justitsministeren valgt at gennemføre disse omlægninger sammen med Nordsjællands Politi – uden at vi i forligskredsen er blevet orienteret eller hørt. Det duer selvsagt ikke. Det skal laves om.

Vi vil ikke acceptere Nordsjælland som et slaraffenland for alskens indbrudstyve – hvad end de kommer fra nær eller fjern.

Vi vil have en tryg hverdag, hvor man ved, at politiet møder frem, når man ringer, og hvor politiet både kan fokusere på opklaring og den borgernære service. Alt andet er uacceptabelt. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik