Foto: TV2/Lorry

Vi vil bo i gamle huse

I resten af landet er nye huse populære, men i hovedstaden hitter de ældre.

Boligkøberne i Region Hovedstaden skal betale næsten nypriser for huse opført mellem 1920 og 1940. De er nemlig populære. Det viser en opgørelse af kvadratmeterpriser på villaer.

I resten af Danmark er det suværent de nyeste huse, der indbringer de højeste priser.

- Det kan virke lidt spøjst, at københavnerne på det her område har helt andre præferencer, end man har i resten af landet, siger EDC's kommunikationschef Jan Nordmann. 

Han ser især en forklaring på, hvorfor folk i hovedstaden er vilde med ældre villaer, og klar til at betale nypris for dem. 

- De dyreste kvarterer omkring København består netop af villaer opført i 20'erne og 30'erne. Her tænker jeg på kommunerne nord for København og langs Øresundskysten, hvor landets dyreste boliger ligger. Disse ejendomme er bragt helt op til nytidig standard og trækker derfor gevældigt op i gennemsnitsprisen. De ældre huse får simpelthen ikke lov at forfalde, sådan som man kan opleve det nogle steder ude på landet.

I andre dele af landet betyder beliggenheden ikke helt det samme for huspriserne, og her er det i højere grad faktorer som arkitektur, materiale og energivenlige huse, der får boligkøberne til at gribe dybt i lommen.