Vi kan tjene milliarder på barnløshed

Markedet for fertilitetsbehandling vokser i vores region. Her ligger nemlig flere store spillere på markedet, der lige nu er hastigt voksende.

Ferring, der er verdens førende indenfor hormoner til fertilitetsbehandling og donorbanken Cryos, European Sperm Bank samt laboratoriet Origio, der alle ligger i hovedstadsområdet, rider lige nu på en bølge.

Middelklassen, der har penge til behandling, vokser globalt, og da kvinder nu er ældre når de vil have børn, så stiger behovet for fertilitetsbehandling.

I 2004 blev der udført ca. 21.000 behandlinger. Det er steget til ca. 35.000 behandlinger i 2014 - det forventes at der kommer knap 4900 børn ud af behandlingerne.

Derfor har medicinalkoncernen Ferring placeret sin forskning i København.

-I Øresundsregionen har vi en samling af forskning, hospitaler, klinikker og virksomheder, der gør det muligt for os at tiltrække og samarbejde med de førende eksperter i området, siger Marianne Kock, adm. direktør for Ferring Pharmaceuticals danske selskab, til Finans.dk.

Ferring har netop købt en byggegrund ved Øresund, for at bygge et nyt domicil, der kan huse ambitionerne om at vokse fra de nuværende 500 ansatte til 750.

Den danske fertilitetsindustri omsætter for ca. 1,1 mia.kr., ifølge en rapport fra 2013 - produceret af Copenhagen Economics for medicinalvirksomheden Ferring. Heraf kom knap to tredjedele fra eksport. Det tal ventes at stige. Det skriver Finans.dk.

- Fertilitetsbehandling er et vækstmarked, især for Danmark. Der er mange små nordiske virksomheder, og får man samlet dem til enheder, der er store nok til at konkurrere globalt, har man basis for en stærk industriklynge, siger Andreas Segerros, partner i Sunstone Capital, der investerer i life science og tech-virksomheder.

Det globale marked spås til at vokse fra 63 milliarder kroner i 2013 til 147 milliarder kroner i 2020 i følge analysehuset Allied Marked research.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik