Vesterbro-kirke får makeover: Der skal være plads til andet end gudstjenester

Efter et års byggerod har et gammelt kirkerum i Enghave Kirke i København fået nyt liv - og kan nu blandt andet også bruges til teater og koncerter.

Illustration af det nye kirkerum, hvor bænkene er udskiftet med nyt trappemøbel.  Foto: Enghave Kirke

De gamle kirkebænke i Enghave Kirke i København har tjent deres værnepligt - og er nu udskiftet med en lidt mere atypisk kirke-indretning. 

Det skal nemlig ikke længere kun være traditionelle søndagsprædikener, der lokker gæster ind i kirken på Vesterbro. 

Når kirken åbner igen den 11. november bliver det nemlig med et helt nyt kirkerum, der også skal fungere som en moderne koncertsal. 

- Vi vil gerne skabe muligheder for, at rummet kan bruges til forskellige ting. Vi beholder selvfølgelig de traditionelle gudstjenester, men der skal også være plads til andre udtryksformer, fortæller Jens Andersen, der er menighedsrådsformand i Vesterbro Sogn. 

Læs også København får flydende kirke

Derfor vil der i det nye rum både være plads til musik, teater og andre former for performance, fortælller menighedsrådformanden. 

- Det er jo fordi, vi gerne vil åbne op for at den kristne tro, ikke kun kan udtrykkes på traditionel vis med prædikener og altergang, siger Jens Andersen. 

Med de nye rammer håber han at flere får lyst til at besøge kirken, og måske komme hjem med en anderledes oplevelse end den, man lige havde forventet. 

Kunstneren Margrete Sørensen kalder den nye altertavle en oplevelsestavle, fordi den hele tiden skifter udseende, og fordi den spejler, hvad der foregår i rummet. Foto: Enghave Kirke

Et multi-anvendeligt kirkerum

Kirken, der har været under ombygning i knap et år, har været i hænderne af arkitekterne Frank Maali og Gemma Lalanda, der sammen med kunstneren Margrete Sørensen, har skabt et rum med en noget anderledes stemning. 

Det gamle inventar er røget ud til fordel for et trappemøbel, der, ligesom på en amfiscene, lægger op til en langt mere afslappet atmosfære. Og i fremtiden kan gæsterne derfor se frem til en tur i kirken, der ikke nødvendigvis er som den plejer.

- Den nye indretning kommer til at give en meget større fleksibilitet. Det bliver en mere multi-anvendelig kirke, hvor indretningen, som i den traditionelle kirke, ikke er låst til en fast position, siger Frank Maali, der er en af arkitekterne bag det nye rum. 

Læs også Alternative pinsegudstjenester: Pølser, dj, ildshow og loppemarked


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret