Vesterbro er topkriminel

Indre Vesterbro er det mest kriminelle område i hele Danmark, skriver Urban. Tyverier på Hovedbanegården. Fuldemandsvold på Vesterbrogade. Narko og prostitution på Istedgade. Det er forklaringen på, at Vesterbro suverænt topper anmeldelsesstatistikkerne. Tal fra Københavns Kommunes Tryghedsindeks 2010 tegner billedet af en bydel, hvor narko, vold og tyverier er en lige så naturlig del af bybilledet som HT-busser og Netto-poser.

Med seks gange så mange narkoanmeldelser som i det øvrige København, kan miljøet omkring Istedgade og Halmtorvet tydeligt aflæses på statistikkerne. Desuden har kvarteret fire gange så mange anmeldelser for tyveri og chikane og næsten tre gange så mange anmeldelser for vold og trusler.     

»På Vesterbro udspringer problemerne af prostitution og narkomiljøet, som skaber gener for beboerne. Derudover har København ligesom mange andre storbyer en 'hovedbanegårds-udfordring'. Det er et transitområde, hvor der er stor gennemstrømning af mennesker hver dag, og det kan også ses på kriminalitetsstatistikkerne. Det største problem er ikke fra utilpassede unge ligesom mange andre steder i byen,« siger Lea Bryld fra Sikker By i Københavns Kommune til Urban.
      
Hovedbanegården topper statistikken med 3.063 sager. Efterforskningsleder på Station City Dannie Rise mener, at det især er lommetyverier, der gør udslaget på Hovedbanegården.

»Folk der er blevet bestjålet i S-toget står ofte af på Hovedbanegården og går ned til os og melder det. Men det er også vigtigt at understrege, at der bag de høje tal gemmer sig både helt grove sager og almindelig assistance til folk, der ikke kan finde deres hund. Alle henvendelser ryger på døgnrapporten,« siger Dannie Rise og fortsætter:
     
»Det er helt naturligt i en metropol som København. Der sker meget, fordi der er mange mennesker samlet på Vesterbro, og derfor er området overrepræsenteret i statistikkerne. Det er ikke mere utrygt, og folk skal ikke holde sig væk,« understreger han over for Urban.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere