Vesterbro-drenge i chok over uventet invitation til Champions League-finalen

Det kom helt ud af det blå, da organisationen Football for Friendship inviterede Nassim, Wili, Aksel og Valdemar en uge til Madrid, hvor de lørdag aften skal overvære Champions League-finalen.

- Jeg troede kun, det var vinderne af turneringen, der fik billetter. Jeg kunne ikke fatte, at vi alle sammen skulle se den, siger 11-årige Valdemar Felter.

- Det er jo helt vildt at skulle se en Champions League-finale. Det er nok den største kamp, jeg nogensinde kommer til at se.

Champions League-finalen er kulminationen på en uge, hvor Valdemar, Nassim Bella, Wili Wulff Botoft og Aksel Elsborg Diness har deltaget i en fodboldturnering i Madrid afholdt af organisationen Football for Friendship.

De fire drenge spiller til dagligt i Vesterbroklubben BK Vestia. Sidstnævnte Aksel har dog ikke brugt tiden på banen. Han har haft en rolle som ungdomsjournalist hele ugen.

Det var svært at tro på

Med sig har drengene træner Rasmus Hultberg og holdleder for den danske delegation, Rasmus Botoft. Sidstnævnte kunne ikke tro, at de alle seks fik en tur til Madrid og en billet til finalen:

- Vi fik invitationen af UEFA Champions League og Gazprom og var egentlig lidt i tvivl, om det overhovedet passede, siger Rasmus Botoft, der også er kendt fra satiregruppen Rytteriet.

Wili Wulff Botoft (nederst til venstre) og Nassim Bella (bagerste række i nummer 104) har begge spillet på holdet, Team Red Panda. Med en enkelt sejr ud af tre mulige kom de ikke videre fra gruppespillet.
Wili Wulff Botoft (nederst til venstre) og Nassim Bella (bagerste række i nummer 104) har begge spillet på holdet, Team Red Panda. Med en enkelt sejr ud af tre mulige kom de ikke videre fra gruppespillet.
Foto: Asbjørn Schmidt

- Det lød næsten for godt til at være sandt, at vi kunne tage fire drenge med herned. Men vi undersøgte sagen, og den var god nok. Vi var inviteret til turneringen, siger Rasmus Botoft, der til dagligt er frivillig i BK Vestia.

Børn fra 57 lande har deltaget

Football for Friendship handler mere om at skabe venskaber på tværs af forskellige nationaliteter, end det handler om selve fodbolden.

Der var endda samlet så mange børn fra forskellige lande, at der blev sat en Guiness World Record for flest forskellige nationaliteter til en og samme træning.

De 57 forskellige nationaliteter er også noget, der har påvirket Valdemar Felter:

- Det har været en vild oplevelse at komme til Madrid, spille fodbold og møde andre børn fra vidt forskellige lande.

- Det sjove har været at være sammen med nogen, man overhovedet ikke kender, for de har helt andre skikke og traditioner, end vi har, siger Valdemar.

Det er godt at være barn i Danmark

Mens Nassim og Wili har boet i hytte sammen, så har Valdemar boet med børn fra seks andre nationaliteter, der alle er blevet hans gode venner.

De kommer fra Tyrkiet, Japan, Turkmenistan, Usbekistan, Kasakhstan og Iran og specielt japaneren har Valdemar snakket meget med.

- Det har været spændende at møde de andre kulturer, og jeg har fundet ud af, at de i østen har meget mere disciplin og er mere ordentlige, siger Valdemar.

- Der er vi mere frie i Danmark, og det kan jeg egentlig godt lide.

Drengene vender snuden hjem mod København søndag, efter de har fået en uforglemmelig oplevelse på stadionet i Madrid med små 68.000 siddepladser.     


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik