Vesterbro-aktie skal hjælpe udsatte - får støtte på gaden

Efter lanceringen af en ny Vesterbro-aktie, der hjælper udsatte i området, i sidste uge er der solgt over 175 af slagsen. Opbakningen blandt borgere på Vesterbro stor.

Værestedet Gang i Gaden på Vesterbro er lukningstruet. Årsagen er, at den statslige satspuljefinansiering udløber og samtidig er det ikke lykkedes at skaffe økonomiske midler fra Københavns Kommune.

Det har fået Settlementet, som er et netværk for socialt udsatte på Vesterbro, til at etablere Vesterbroaktien, som både private og virksomheder kan købe for henholdsvis 158,- kr. og 1580,- kr. 

Prisen på aktien tager udgangspunkt i det beløb, som hver enkelt bruger koster om dagen - nemlig 158,- kr.

Efter få dage har salget af Vesterbroaktien rundet 175, og selv om der er langt op til målsætningen på de i alt 8277,- af slagsen, tegner der til at være stor opbakning blandt beboerne på Vesterbro.

Hvis man altså udelukkende tager udgangspunkt i en halv times forespørgsler på gaden.

 

- Det er jo vigtigt. Det skal jo være her. Der er så meget, der har ændret sig for folk på Vesterbro gennem mange, mange år. Særligt for folk, som er udfordret. Så jeg synes helt klart, at vi skal støtte om det, siger Anders Højrup.

Vesterbroaktien giver ingen økonomisk afkast, men er derimod en investering i bydelens social udsatte.

Vesterbro-aktien:

Vesterbroaktie for privatpersoner: Kr. 158,-

 

Vesterbroaktie for virksomheder: Kr. 1580,-

 

Invester i social forandring og fælleskab på Gang i Gadens MobilPay 50771 eller konto reg. nr. 5331 konto nr. 0322529

 

Når du har indbetalt, kan du hente din aktie i vores Værested Gang i Gaden, Istedgade 114 ved at vise din mobilpay udskrift.

 

Gang i Gaden holder åbent fra kl. 9.00 – 14.00. Vi får løbende lokale forhandlere af aktien, som vi vil skrive på her også.

 

Du kan se Vesterbroaktien her.

Ved årsskiftet udløber satspuljemidlerne for værestedet Gang i Gaden, og da det hverken er lykkedes at skaffe fondsmidler eller finansiering fra Københavns Kommune, så må stedet dreje nøglen om.

Med mindre det altså lykkes at skaffe finansiering på anden vis.

Og det er her Vesterbroaktien kommer ind i billedet. 

Aktien koster 158 kr. for private og 1580 for virksomheder. Beløbet tager udgangspunkt i, hvad en af værestedets brugere koster om dagen:

- Det var dog en fantastisk ide. Vi giver penge til så mange forskellige ting. Der er brug for de her væresteder. Der er så mange som bare flakker rundet på gaden, siger Shirley Kargaard. Så du kunne godt finde på at ofre 158,- kr.?  - Jeg kunne godt finde på at ofre 500,- kr., fastslår Shirley Kargaard.

Og hun får stort det udelt opbakning blandt alle de borgere, vi spurgte på gaden:

- Jeg synes, det er en god ide at bevare fællesskabet på Vesterbro. Bevare det gamle Vesterbro. Så jeg vil gerne give 158,- kr., siger Astrid Schiller Ipsen.

Også Tamira Snelle er begejstret:

- Jeg synes, det er en rigtig, rigtig god ide. Fordi det er med til at lade Vesterbro forblive Vesterbro. Det kan jeg rigtig godt lide, siger Tamira Snelle.

De kommende uger og måneder vil vise, om Vesterbro-borgerne reelt også ender med at investere i aktien. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik