Vestegnsborgmestre ser Mette Frederiksen som ny S-formand

Når Socialdemokraterne i dag indleder sin kongres i Aalborg, vil partiet trods fortsat dårlige meningsmålinger bakke op bag statsminister Helle Thorning-Schmidt. Men en række af partiets magtfulde vestegnsborgmestre ser nu beskæftigelsesminister Mette Frederiksen som ny partiformand, når Helle Thorning-Schmidt stopper, skriver Information

»Somme tider bliver man jo mere realistisk med alderen. Hun har jo et brændende engagement, og det har hun selvfølgelig været nødt til at justere lidt. Ikke engagementet - men de høje målsætninger.

Men Mette Frederiksen i den nye udgave er endnu bedre end Mette Frederiksen i den gamle,« siger Brøndbys borgmester, Ib Terp til Information Selv om vestegnsborgmestrene understreger, at de ikke ønsker et formandsskifte, så frygter de ikke, at Mette Frederiksen, der kommer fra Socialdemokraternes venstrefløj, skræmmer de såkaldte blå socialdemokrater bort.

»Mette Frederiksen anno 2013 rummer ikke noget, som kan forskrække hverken socialdemokratiske kernevælgere, Dansk Metal eller Thomas Gyldal Petersen. Tværtimod,« lyder det fra Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen. Mette Frederiksens egen borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen, mener, at hendes styrke er ærlighed:

»Hun siger de ting, som er upopulære. For eksempel om ret og pligt. Det kan folk godt lide. De kan stole på, hvad hun siger,« siger Jesper Würtzen til Information.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik