Vestegnsborgmestre i nødråb om dagpengeproblemer

Brøndby og Ishøjs socialdemokratiske borgmestre er alvorligt bekymrede for den negative udvikling i antallet af borgere i deres kommuner, der enten er eller ser ud til at falde ud af dagpengesystemet.

Derfor har Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, kort før sommerferien sendt et skrifteligt nødråb til beskæftigelsesministeren, hvor han kræver, at regeringen griber ind og ændrer den dagpengereform, som blev vedtaget af de borgelige, DF og De Radikale kort efter den nuværende regering kom til.

Ifølge Berlingske var Ishøj den kommune i hele landet, der havde flest borgere, der røg ud af dagpengesystemet sidste år, nemlig hele 16 %. Ifølge brevet mener Bjørstorp, at det "medfører økonomiske såvel som praktiske udfordringer for Ishøj Kommune i form af socialt dårligt stillede familier, fattigdom mv.", hvis ikke regeringen griber ind nu.

I Brøndby bakker partifællen Ib Terp op

"Vi står med kæmpe udfordringer her ude på Vestegnen i forhold til borgere, der ryger ud af dagpengesystemet. Min tålmodighed omkring det her problem, er efterhånden ved at være brugt op", siger Ib Terp til TV2/ Lorry.

Se hele historien i aften kl. 19.30

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere