Vestegnens Politi får pris for kadet-projekt for unge

Projektet Politikadet, som vestegnens Politi står bag, har netop vundet Den Kriminalpræventive Pris og 50.000 kroner.

Projekt Politikadet, der arbejder for at skabe tillid mellem unge og politiet, er netop blevet kåret som årets vinder af Den Kriminalpræventive Pris.

Det er Vestegnens Politi, som har fundet på projektet, der er udviklet i samarbejde med Gladsaxe, Herlev og Ballerup Kommune.

Justitsminister Søren Pind (V) uddelte prisen inden for forebyggelse af kriminalitet på Den Kriminalpræventive Dag 2016 i Odense Congress Center.

- Alt for mange børn og unge står i dag uden for fællesskabet. De unge skal vi have etableret en forbindelse til, så vi kan få dem på rette kurs, inden de ender som hårdkogte kriminelle. De unge skal vide, at de er en del af det danske samfund, og vi har noget at tilbyde. Her spiller Politikadet en vigtig rolle, og det er derfor med stor glæde, at jeg i dag kan overrække Politikadet Den Kriminalpræventive pris, siger justitsminister Søren Pind.

Kadetter skal skabe bedre forhold til myndigheder

Baggrunden for projektet er, at unge i udsatte boligområder kan have dårlige erfaringer med myndighederne. For eksempel hvis de unge ikke tror, at myndighederne er til for dem eller deres familier. 

Projektet Politikadet arbejder med at skabe tillid mellem kriminalitetstruede 12-14-årige i udsatte boligområder og politiet. 

Målet er at styrke de unges sociale værdier, forbedre deres selvtillid og skærpe deres opmærksomhed om uddannelse og job. Det forebygger, at de senere havner i en kriminel løbebane.

 - Vi er rigtig glade og stolte over at modtage Den Kriminalpræventive Pris. Jeg er især glad på drengenes vegne, som har været sindssygt spændte op til, siger Kim Christiansen, politidirektør i Københavns Vestegns Politi.

 

Om Projekt Politikadet

- Politikadetprojektet er et pilotprojekt, som skal afprøve denne særlige måde at arbejde med bl.a. unge kriminalitetstruede på.

 - Projektet er inspireret af Brandkadetprojektet ved Greve Brandvæsen.

 -  Projektet er præventivt og alle kadetter er udvalgt ud fra kommunernes såvel som politiets viden om deres trivsel, adfærd i skole og klub, samt en række risikofaktorer for at ende i kriminalitet, som vi kender fra forskningen på området. 

 -  Forløbet varer en uge, hvor de er fritaget for undervisning. Derefter deltager de og deres familier i et 10 ugers kadetklubforløb en eftermiddag om ugen, som afholdes af Lokalnetværket for Unge, Ballerup Kommune og Gladsaxe Kommune.

 -  Projektet er finansieret af Lokalnetværket for Unge, som er et to-årigt metodeudviklingsprojekt under Københavns Vestegns Politi. Lokalnetværket for Unge er finansieret af puljemidler fra Rigspolitiet. 

 -  Samarbejdspartnere i projektet er Beboerrådgivningen i Gladsaxe Kommune, Helhedsplanen i Høje Gladsaxe, Ungeafsnittet i Ballerup Kommune, det boligsociale projekt ”Hedegaven” i Hedegården (Ballerup), folkeskoler, klubber, Politiskolen i Brøndby, beredskabsfaglig afdeling i Københavns Vestegns Politi, hundeafdelingen i Københavns Vestegns Politi og Greve Brandvæsen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik