Vestegnen klarer sig bedst: Her trives iværksættere

Kommuner fra Vestegnen udgør otte ud af de 11 kommuner med størst vækst. Her kan du se, hvilke kommuner, der klarer sig bedst.

Mange nye virksomheder vokser frem rundt omkring i landet, men specielt på Vestegnen er væksten stor. Det viser nye tal fra SKAT, der har undersøgt væksten af enkeltmands- og interessentvirksomheder i 2017.

Blandt de 11 kommuner med størst vækst er hele otte af dem fra Vestegnen. Ishøj indtager førstepladsen med en vækst på 13,3 procent.

Flemming Troelsen, leder for iværksætterteamet i Væksthus Hovedstadsregionen, ser en generel stigning i interessen for at starte virksomhed i hovedstadsområdet. Han mener, at en årsag kan være, at typen af virksomheder, der opstår her, er nemmere opstarte. 

- Vi kan se, at der åbner mange nye virksomheder inden for servicefaget. Det kan være transport og rengøring. Altså virksomhedsformer, der er nemme at starte op, og det har åbenbart vist sig at ligge godt til befolkningen på Vestegnen, fortæller Flemming Troelsen.

Han siger, at en kommune, der er interesseret i at fremme iværksætteri, først og fremmest skal informere borgerne om de tilbud, kommunen har til iværksættere. 

Flemming Troelsen, leder for iværksætterteamet i Væksthus Hovedstadsregionen, oplever at mange nye virksomheder bliver opstartet i hovedstadsområdet.
Flemming Troelsen, leder for iværksætterteamet i Væksthus Hovedstadsregionen, oplever at mange nye virksomheder bliver opstartet i hovedstadsområdet.
Foto: Thomas Elken

- Jo, mere fokus du har på at fremme iværksætteriet, jo mere flere iværksættere vil du få. Det er der ingen tvivl om,” siger Flemming Troelsen.  

Flere kommuner i Vestegnen har taget initiativet i egen hånd. Udover regionale iværksættertilbud, har de nemlig egne workshops eller mentorordninger til iværksætterne i deres kommune.

Flemming Troelsen påpeger dog, at tallene skifter meget for år til år, og den gode fremgang er derfor ikke nødvendigvis en tendens, som vil fortsætte blandt kommunerne på Vestegnen.

De 11 kommuner med mest vækst i 2017:

  1. Ishøj - 13,27 procent
  2. Brøndby - 12,92 procent
  3. København - 11,41 procent
  4. Glostrup - 11,40 procent
  5. Fredericia - 11,05 procent
  6. Albertslund - 10,90 procent
  7. Vallensbæk - 10,23 procent
  8. Århus - 9,88 procent
  9. Herlev - 9,84 procent
  10. Hvidovre - 9,82 procent
  11. Høje-Taastrup - 9,42 procent
Kilde: Skat

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik