Historisk friluftsbad fredes

Det historiske friluftsbad Vestbad på vestegnen er blevet fredet, og skal nu føres tilbage til dets oprindelige udseende.

Forandringerne skyller ind over Vestbad, der er ejet af de to kommuner Rødovre og Brøndby. 

Indendørs er man i gang med en gennemgribende renovering, der skal gøre plads til mere publikumsvenlige bassiner. Udendørs skal man i den helt anden retning. 

quote Man har opdaget nogle ting, som man ikke kan se i dag - blandt andet nogle rondeller, altså nogle runde borde med bænke. De skal genopbygges nu. 

Niels Spittau bestyrelsesmedlem i Vestbad 

Udendørsarealerne i det ikoniske Vestbad er netop blevet fredet. Der betyder, at omgivelserne skal føres tilbage til deres oprindelige udseende. 

Fredningsbeslutningen omfatter de to udendørs svømmebassiner med omgivende flisebelægninger og alle tilhørende konstruktioner, vandlegeplads, den tidligere kioskbygning samt parken. 

Det er en helt fantastisk nyhed, for nu kan arbejdet med restaureringen begynde. Vestbad bliver opført præcis som i gamle dage, og der bliver virkelig gået op i detaljerne, siger Niels Spittau (DF), der er bestyrelsesmedlem i Vestbad og medlem af kommunalbestyrelsen i Rødovre kommune til TV 2 Lorry.

I Slots- og Kulturstyrelsens afgørelse kan man læse at:

'Vestbad har de arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en fredning' og at formålet med fredningen er 'at sikre et fremragende eksempel på et anlæg til fritidsaktiviteter opført i anden halvdel af det 20. århundrede.'

 

 

Vestbad blev opført fra 1958 til 59, og har været igennem flere udbygninger, men den udendørs fredning betyder en tilbagevenden til det oprindelige.

   - Det skal føres tilbage til nøjagtigt som det så ud. Arkitekterne har været inde og se på billeder og luftfotos gennem alle årene. Man har opdaget nogle ting, som man ikke kan se i dag - blandt andet nogle rondeller, altså nogle runde borde med bænke. De skal genopbygges nu. Af billederne fremgår også nogle detaljer omkring flisekonstruktionen rundt om bassinerne, det skal også genskabes, fortæller Niels Spittau.

Arbejdet med at genskabe det oprindelige udseende går i gang i begyndelsen 2018, og er formentlig færdig i foråret 2019.

Den A.P. Møllerske Støttefond har bevilliget 31,8 mio. kr. til arbejdet med at restaurere Vestbad. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik