Verdensnaturfonden anmelder toilet-svineri

Ifølge Verdensnaturfonden har ingen myndigheder anmeldt den grove forurening af københavnske strande til politiet.

Ingen danske myndigheder har tilsyneladende meldt sidste uges massive - og klart ulovlige - forurening af københavnske strande med toiletaffald til politiet.

Og Københavns Politi har tilsyneladende ikke tænkt sig at efterforske sagen af egen drift, lyder det i en pressemeddelelse fra Verdensnaturfonden.

- Myndighedernes passivitet kommer bag på os. Det kan ikke passe at toilet-synderen går fri. Derfor politianmelder vi nu sagen, siger havbiolog hos Verdensnaturfonden Mette Blæsbjerg.

- I sidste uge konkluderede miljømyndighederne og Københavns Kommune ellers samstemmende, at forureningen af de københavnske strande var så massiv, at den næsten kun kunne stamme fra et meget stort skib med mange toiletbesørgende passagerer ombord. Altså et krydstogtskib. Myndighederne vurderede også, at omfanget af afføring og anden toiletaffald på de københavnske strande var så stort, at det formodede krydstogtskib må have tømt sine gigantiske toilettanke inden for 12-sømilegrænsen, hvor der er et klart forbud mod enhver form for kloaktømning. På den baggrund er vi helt uforstående over for myndighedernes passivitet, siger Mette Blæsbjerg.

- Det eksisterer et klart forbud mod kloaktømning inden for 12-sømilegrænsen. Forbuddet giver kun mening hvis myndighederne aktivt håndhæver forbuddet, siger WWF's havbiolog Mette Blæsbjerg. Hun understreger, at WWF ønsker et totalforbud mod kloakudtømning i hele Østersøen, herunder Øresund.

Den store mængde afføring og anden tolletaffald på de københavnske strande førte i sidste uge til et flere dage langt forbud mod badning på Amager Strand og stranden ved Svanemøllen - et badeforbud der først blev ophævet sent torsdag eftermiddag i sidste uge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere