Verdensberømt burgerbar bliver nu til kæde

Det er ikke tit, at virksomheder i restaurationsbranchen har så sund økonomi i sit første leveår.

Gasoline Grill åbnede for nu et år siden på Landgreven i Indre København, og der har været travlt lige siden. 

Vi har planer om at åbne flere burgerbarer i København, så vi kan tage trykket af den nuværende Gasoline Grill

Klaus Wittrup, stifter

I hvert fald kommer baren ud med noget så sjældent som et kæmpe overskud i sit første leveår. 

Det skriver Finans.dk. 

I januar 2017 blev den lille burgerbar kåret til en af verdens 27 bedste i det anerkendte amerikanske medie Bloomberg, som sendte tre eksperter ud i verden for at smage sig frem til de bedste bøffer. 

Og den gode omtale er blandt andt en del af forklaringen, fortæller stifteren Klaus Wittrup, der er uddannet økonom og har en fortid som forretningsudvikler hos Claus Meyer.

Efter kåringen fra Bloomberg blev Gasoline Grill nemlig rendt over ende og havde i råkolde januar et salgsniveau svarende til det i sommerens højsæson.

Læs også Københavner-burger kåret som en af verdens bedste: "Det er sindssygt"

Virksomhedens regnskab viser helt konkret et overskud efter skat på 716.000 kroner. Men stifteren påpeger samtidig, at det ikke kun skyldes medieomtale, da en stor del af pengene er hentet før. 

En del af succesen kan også tilskrives det stramme koncept, som forbrugerne holder af, mener han. 

Burgerbaren har kun fire forskellige burgere på menukortet, og det er cheeseburgeren og butterburgeren, som der bliver solgt flest af. I sidstnævnte er osten skiftet ud med en klat smør, som bliver lagt på bollen lige før, at låget bliver lagt på. 

- Vi har planer om at åbne flere burgerbarer i København, så vi kan tage trykket af den nuværende Gasoline Grill. Lige nu er der lang kø ved den, og vi kan dermed ikke betjene kunderne på den måde, vi gerne vil. Så i løbet af de næste par måneder åbner vi yderligere én burgerbar og regner med at åbne én mere på et senere tidspunkt i 2017, siger Klaus Wittrup, som endnu ikke røber adressen. 

Gasoline Grill måtte melde udsolgt, da københavnerne valfartede til efter den internationale kåring:

00:45

Indslag fra 9. januar 2017. 

Luk video